Leveroy levert zijn eerste punten in

VIJFDE KLASSE D Spannende wedstrijd eindigt in anti-climax
door Fred Thissen

LEVEROY – De wedstrijd tussen Roermond en Leveroy kende bij een 2-2 stand een vroegtijdig einde. Na een botsing tussen aanvaller Dennis Muratovic van Roermond en doelman Jack van Diepen van Leveroy liep laatstgenoemde een, naar het zich liet aanzien, ernstige beenblessure op. Scheidsrechter Van Helden staakte de wedstrijd daarna met nog drie minuten reguliere speeltijd op de klok. De pechvogel werd per ambulance voor nader onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd.

De thuiswedstrijd van Roermond werd op het terrein van Leveroy gespeeld omdat het veld van Boekoel – de tijdelijke thuishaven van Roermond – was bezet door de eigen vereniging. Al na enkele minuten speeltijd nam het nog ongeslagen Leveroy de leiding. Door onnodig balverlies in de verdediging van Roermond kreeg Bart Cillekens vrije doorloop en bracht de stand op 0-1. Kort daarna kroop Roermond door het oog van de naald. De doorgebroken topscorer Joeri Dielissen van Leveroy werd in vrije positie voor het doel door een tegenstander in de rug geduwd. Tot ongenoegen van de supporters zag de scheidsrechter deze overtreding niet of vond hij het geen overtreding. In elk geval werd hiermee Leveroy een strafschop onthouden.

Hierna kwam Roermond wat beter in het spel en ontspon zich een gelijkopgaande strijd. Kort voor de rust testten beide teams het houtwerk. Eerst sprong een schot van Muratovic via de paal weer het veld in en even later raakte Dielissen met een afstandsschot slechts bovenkant lat. Tijdens de pauze rammelde in het Roermondse kleedlokaal de wand. „We moeten als één elftal voetballen. Niet lanterfanten, maar mannenvoetbal spelen. We verliezen of we winnen als elftal. We doen het samen”, liet oefenmeester Stefan Schuman duidelijk horen.
In de tweede helft leek Leveroy de punten binnen te hebben toen opnieuw Cillekens met een fraai schot vriend en vijand verraste en de 2-0 op het bord bracht. Toch kwam de Roermondse ploeg nog langszij. Het inbrengen van co-trainer Dave Fermont gaf de aanval een positieve impuls. Een kopbal van Muratovic en een schot van Mohamed Derkaoui bepaalden de eindstand op 2-2.
Trainer Raymond Brandt van Leveroy vond na afloop dat zijn team de 2-0 voorsprong niet meer had mogen weggeven. „Het was een open wedstrijd. De eerste helft hadden we duidelijk het beste van het spel. Als je dan na de pauze ook nog een tweede doelpunt scoort dan moet je de drie punten kunnen vasthouden. Dat is niet gelukt en dat mag je jezelf verwijten.”
Tags: