Outrageous Festival Leveroy groeit opnieuw


Ddoor Susan Jöris
Foto: foto John Peters
Bron: De limburger
Solarachtige proporties neemt het Outrageous Festival nog niet aan, maar voor de vierde editie van het dancefestival in Leveroy worden opnieuw meer bezoekers verwacht dan voorgaande jaren. In 2012 trok de eerste editie 1500 bezoekers, dit jaar denkt de organisatie aan 3000 tot 3500 feestvierders te komen. „Vanwege de goede weersomstandigheden”, aldus Stephan Raetsen. „Maar er is plek op het evenemententerrein voor zesduizend bezoekers en daar hebben we ook toestemming van de gemeente voor.”
Gisteren ging het tweedaagse dance-evenement van start. Het festival wordt van voor tot achter georganiseerd door mensen uit het eigen dorp. Stephan Raetsen: „We hebben 150 hele gemotiveerde vrijwilligers. Het podium is bijvoorbeeld ontworpen door twee mensen, die er honderd uren aan besteed hebben. Dat maakt het zo mooi. Mensen vinden het gewoon vet om iets te mogen doen voor Outrageous.”
Het festival wordt jaarlijks gehouden op een terrein langs de Heerbaan/Kerkstraat en ook vandaag nog kan er van dj’s worden genoten.
Het festival start om twee uur ’s middags en duurt tot één uur ’s nachts.
Tags: