Een bankje voor Frans! (Foto’s)


Categories :
Tags:

Bron: Nederweert24:

Op zondag 7 juni overleed raadslid Frans Kurstjens na een kort ziekbed op 66-jarige leeftijd. Een groot verlies voor de gemeente Nederweert, in het bijzonder voor Leveroy. De heer Kurstjens was een enthousiaste en bevlogen persoonlijkheid die veel heeft betekend voor de gemeenschap. Maandagavond werd tijden een bijzondere raadsvergadering stilgestaan bij dit grote verlies.

In het dagelijkse leven was Frans Kurstjens werkzaam als agrariër. Sinds maart 2010 was hij lid van de gemeenteraad van Nederweert namens het CDA. Hij maakte zich met name sterk voor onderwerpen die te maken hadden met ouderen en zorg en de gemeenschap van Leveroy. Dat laatste bleek vijf jaar geleden ook uit zijn antwoord op de vraag waarom hij raadslid wilde worden: “Om vanuit de kern Leveroy een vertegenwoordiger in de raad te houden”.

Een bankje voor Frans
De burgemeester sprak ook over de vraag van Truus en de kinderen aan het gemeentebestuur, om in plaats van de gift voor het goede doel, ter nagedachtenis aan Frans een bankje te plaatsen op het kerkhof. Dan konden ook de werkmensen daar nog eens rusten. “Een subliem idee, niet alleen vanwege het bankje, maar ook vanwege het idee erachter. Hoe kunnen wij, hoe kan Leveroy, Frans beter herdenken dan door de handen uit de mouwen te steken, Leveroy te koesteren, gemeenschapszin te tonen en wat van het dorp te maken. Het bankje voor Frans staat symbool voor de nieuwe tijd, Leivere, een levende kern, die mensen bindt en zelf haar toekomst in handen heeft en neemt.” De burgemeester eindigde met de woorden: “Rust zacht Frans, vae laote uch noa echt gewaere”.