Tranen Leveroy snel gedroogd

VIERDE KLASSE D MMCWeert pakt laatste prijsje
door Paul Cluitmans
Bron; De limburger

Alles bleef zoals het was. En dus moet Leveroy, na de 1-3 nederlaag tegen MMC een stapje terug doen. De ploeg uit Weert pakte de derde periodetitel. Eigenlijk was het afscheid van doelman Ralf Verlaek het meest opvallend.

Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd tussen Leveroy en MMC Weert. De derde wissel bij Leveroy. Doelman Ralf Verlaek (35) krijgt een laatste handdruk van zijn teamgenoten. Nog een knuffel en dan stopt hij naast de dug-out zijn hoofd in zijn handen. Toch een traantje. „Jazeker, het doet me wel wat.” Twintig seizoenen speelde hij in de hoofdmacht van Leveroy. Daarin werd hij eenmaal kampioen, promoveerde hij drie keer en evenzo vaak moest hij een stapje terug doen. „ Het hoort er allemaal bij. Liever had ik met een prijs afscheid genomen, maar het is niet anders.We zijn niet vandaag gedegradeerd. Mijn opvolgers staan te popelen om te beginnen.”
Het was gistermiddag het enige emotionele moment in de wedstrijd.
Leveroy had zich bij winst veilig gespeeld. Maar MMCWeert wilde graag nog de laatste prijs van het seizoen en had daarvoor nog één punt nodig. Zover liet de ploeg van trainer Thijs Moonen het niet komen. „Ik heb de spelers verteld dat ze gewoon moeten voetballen zoals de laatste wedstrijden.” Een uitstekend advies, want MMC Weert won de laatste acht duels.

Collega Marcel Heijmans wist dat Leveroy alleen een kans had, „als er voor onrust bij MMC gezorgd kon worden.” Ook een goed advies. Helaas voor Leveroy van korte duur.
Via een frommeldoelpunt van Achraf Cascassa pakten de gasten de voorsprong. Leveroy was een paar keer (Bart Cillekens) dicht bij de gelijkmaker. De kansen voor Leveroy vielen echter in het niet bij de mogelijkheden voor het beter spelende MMCWeert.

Na bijna een uur voetbal was het weer Achraf Cascassa die de 0-2 liet aantekenen. Einde oefening voor de thuisclub. Joshua van Veldhoven van de ploeg uitWeert kreeg eindelijk loon na werken (0-3) voor zijn niet aflatende ijver. De ingevallen Luc van de Winkel mocht in blessuretijd de eretreffer voor Leveroy achter zijn naam noteren.
Tags: