Hoofdrol voor keepers

VIERDE KLASSE D
Heythuysen en Leveroy houden elkaar in evenwicht.
Bron: de limburger
Foto: Stefan koopmans
door Frans Benoit

In de derby tegen Heythuysen had Leveroy dé kans op zijn eerste zege. Maar de kansen werden niet verzilverd, doelman Martin Schreurs bleek een struikelblok. De hekkensluiter moest genoegen nemen met een remise: 0-0.

In Heythuysen zal de derby tegen Leveroy hopelijk niet al te lang in het collectief geheugen opgeslagen blijven. Na een slordig gespeelde wedstrijd mocht de thuisclub blij zijn met één punt, en moesten de bezoekers uit Leveroy knarsetandend genoegen nemen met één punt.
Keeper Martin Schreurs van de thuisclub bleek een niet te nemen hindernis, maar bezoekend doelman Ralf Verlaek hield ook glansrijk zijn doel schoon. Een 0-0 waar geen van beide elftallen blij mee kan, maar toch moet, zijn.
Trainer Marcel Heijmans van Leveroy wijt de lage positie van zijn team aan de smalle selectie en het blessureleed. „Iedere week is het weer improviseren. Toch zit er talent en geloof in dit team.We zoeken naar voetballende oplossingen.”
De intentie van Heythuysen is duidelijk. Knokken met de middelen die er zijn.
Maar de thuisploeg had geen antwoord op de ongebreidelde inzet van Leveroy. Te vaak werd de afvallende bal niet heroverd en konden de bezoekers naar hartenlust counteren.
Van meet af aan wist Leveroy met een reeks hoekschoppen gevaar af te dwingen voor het doel van keeper Schreurs. Hij gaf geen krimp. Het duurde tot laat in de eerste helft vooraleer de thuisclub eens dreigend werd. Een kopbal van Glen Versluis werd door keeper Verlaek weg gestompt. Luttele tellen later plukte hij een bal uit de voeten van de door de verdediging geslopen Versluis.
De tweede helft kende eenzelfde verloop. Heythuysen probeerde met afstandsschoten gevaar te stichten, maar niet verontrustend voor keeper Verlaek.
De bezoekers daarentegen begonnen steeds effectiever te voetballen.
De bal strak in de voet aanspelen en gebruik maken van de kwaliteit en snelheid van de vleugelspitsen.
Joeri Dielissen en Bart Cillekens sloopten bij vlagen de verdediging van de thuisclub, maar vonden steeds weer keeper Martin Schreurs op hun weg.
Tot in de slotfase van de wedstrijd.
Toen moest Scheurs alles uit de kast halen om de nul op het scorebord te houden. Het zelfde lot was overigens keeper Verlaek van Leveroy beschoren. Ook hij moest, en soms met enig fortuin en hulp van zijn verdedigers, zijn doel schoon houden.
Uiteindelijk bleef het op sportpark Molenhoek 0-0. De zorgen voor Heythuysen zullen blijven.
Voor Leveroy resteert, gezien het spel in dit duel, hoop op een betere tweede competitiehelft.
Tags: