Koninklijke onderscheiding voor Edwin Wijers


KO Edwin Wijers LeveroyOp zaterdag 18 oktober heeft loco-burgemeester Mackus van Nederweert de versierselen uitgereikt behorende bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau aan de heer Edwin Wijers (49 jaar) uit Leveroy. De uitreiking vond plaats tijdens de viering van het 50-jarig bestaansjubileum van de Lichamelijke Gehandicaptenvereniging Speravi in kasteel Groot Buggenum, Loorderstraat 3 in Grathem.

Koninklijke onderscheiding voor Edwin Wijers

Vanaf 17 januari 1987 is de heer Wijers bestuurslid en secretaris van de Lichamelijke Gehandicaptenvereniging Speravi. Met hart en ziel zet hij zich in voor deze vereniging die allerlei activiteiten organiseert voor de (gehandicapte) leden. In 2012 ontving Speravi de vrijwilligersspeld van de gemeente Leudal. Dit jaar viert de vereniging het 50-jarig bestaan. De heer Wijers is in het bijzonder belast met de (leden)administratie, ledencontacten, ziekenbezoek en de kerkelijke vieringen van de vereniging.

De heer Wijers was van 1986 tot 2011 (25 jaar) bestuurslid van SV Leveroy. Hij hield zich bezig met het notuleren van bestuurs- en jaarvergaderingen, het aanleveren van de wedstrijdprogramma’s aan de media, de entreeheffing bij thuiswedstrijden en allerlei andere hand- en spandiensten. Na zijn aftreden als bestuurslid bleef hij (tot op heden) actief als vrijwilliger voor deze voetbalvereniging.

Inmiddels is hij ook al 17 jaar actief voor de Parochie H. Barbara Leveroy. Hij was lid van het kerkbestuur van 1997 tot en met 2008 waarna hij statutair moest aftreden. In 2010 trad de heer Wijers opnieuw toe tot het kerkbestuur. In de tussenliggende periode deed hij hetzelfde werk als vrijwilliger. Hierbij is hij in het bijzonder belast met de kerkhofadministratie, aannemen van misintenties, de collecte, assistentie bij erediensten en de bloemen.

Bron: Nederweert24

Tags: