‘Geleerd nooit op te geven’


‘Geleerd nooit op te geven’
ROB HENDRIKS
Bron: delimburger

Wie: Ralf Verlaek
Wat: keeper SV Leveroy
Waar: Leveroy maakt mooie tijden door
.
De club promoveerde twee keer op rij via de nacompetitie, en gaat dit seizoen als vierdeklasser door het leven. Concurrent Reuver leek eind mei in het beslissende duel op weg naar de vierde klasse, maar Leveroy poetste een 2-0 en 3-1 achterstand weg om uiteindelijk in Reuver met 3-4 te winnen. Dat was mede te danken aan de gemakkelijk scorende spitsen en de ervaren achterhoede.
Ook doelman Ralf Verlaek van Leveroy stond zijn mannetje. De 35-jarige, in ‘Leivere’ woonachtige keeper is door zijn ervaring alsmaar beter geworden. „Je mag gerust zeggen dat ik geen lijnkeeper meer ben. Ik durf meer in de zestien dan vroeger.”
Vanaf zijn vijftiende staat hij onafgebroken onder de lat. Voormalig keeper Wim van de Moosdijk van Leveroy maakte Verlaek groot. Van de Moosdijk eiste discipline en uithoudingsvermogen.
Verlaek: „Wim kende geen genade, ook als het even niet lukte. Door zijn werk voel ik me sterk. Ik zal dat nooit vergeten.”
Volgens Verlaek gaat Leveroy een leuk, maar zwaar seizoen tegemoet.
Vooralsnog blijft hij optimistisch. „We zijn de afgelopen maanden allemaal fit gebleven. Als we geen blessures krijgen, maken we een goede kans.”
Tags: