Leveroy is weer vierdeklasser


VIJFDE KLASSE D Reuver verspeelt 3-1 voorsprong: 3-4
door Paul Cluitmans
foto Lé Giesen
Bron: De limburger

In een bloedstollende wedstrijd heeft Leveroy ten koste van Reuver de promotie naar de vierde klasse bewerkstelligd.
De ploeg van Marcel Heijmans en Laurence Snyders won, na een 3-1 achterstand, met 3-4.

Hoe spannend wil je het hebben? Zeventig minuten lang was de promotie naar de vierde klasse in handen van Reuver. Na de gelijkmaker (3-3) had Leveroy weer de beste papieren. En in de jacht op de winnende treffer kreeg Reuver, diep in blessuretijd, het deksel op de neus. Mathijs Vestjens maakte met zijn benutte strafschop (3-4) aan alle onzekerheid een einde. Na twaalf jaar en twee promoties op rij is Leveroy weer vierdeklasser.
Hoe dat voelt, bleek na afloop. Rollebollend gingen de spelers over het veld. Bloemen, champagne, schouderklopjes en omhelzingen.
En dat terwijl de promotie vooral een kwestie van ‘graag’ en niet van ‘moeten’ was. Helemaal anders dan in Reuver. De formatie van trainer Gé de Renett wilde, misschien wel moest, weer terug naar het niveau waarop Reuver minstens thuishoort: de vierde klasse. Nog nooit speelde Reuver zo laag. Daar moest gisteren verandering in komen. Bovendien zou de promotie een passend afscheidscadeau zijn voor De Renett. Volgend jaar komt de trainer Reuver weer tegen. Dan als trainer van RKMSV. „Het euvel zit bij ons vooral voorin”, vertelde hij voor aanvang. „Vandaag was het dus achterin”, klonk het na afloop.
Collega Marcel Heijmans van Leveroy had vooraf al een goed gevoel. „Aan een gelijkspel hebben we voldoende, in de competitie waren we al de betere en met Pasen en het eerste weekeinde van de nacompetitie hadden we rust.” Geen speld tussen te krijgen. Al zal ook het trainersduo van Leveroy zich eens achter de oren gekrabd hebben toen opponent Reuver na een half uur al met 2-0 leidde. Na twee keer knullig balverlies. Eerst een lage schuiver van Rowan Koppers, daarna van Jaime Izquierdo. Maar iedereen op sportpark Dijckerhof zal gezien hebben dat Leveroy meer dan een aardig voetballende ploeg is.
Met regelmatig oogstrelende combinaties moest ook Reuver weten, dat de buit nog lang niet binnen was. Na de 3-2 (Mathijs Vestjens) was het geloof bij Leveroy in het tweede bedrijf helemaal terug met als gevolg een zeer aantrekkelijk duel. Doelman Ralf Verlaek voorkwam met fabuleuze reddingen in de slotfase een nieuwe voorsprong voor Reuver. „Soms met gevaar voor eigen leven en een beetje geluk.
Toch mooi. Volgend seizoen wordt mijn laatste. Als vierdeklasser.
Ons team is er klaar voor.”
Tags: