Leveroy bezorgt RKMSV een flinke kater

VIJFDE KLASSE D Beslissing moet oppe Ruiver vallen
door Tim Cox
Bron: de limburger

LEVEROY – Met Reuver mag Leveroy volgende week uitvechten welke club er komend seizoen in de vierde klasse speelt. De ploeg van trainer Marcel Heijmans won met 1-0 van RKMSV en schakelde die ploeg daarmee definitief uit voor promotie.

Vorige week zondag leverde RKMSV een puike prestatie door in het slot van de wedstrijd tegen Reuver een punt te pakken (2-2), terwijl het bijna de gehele tweede helft met tien man speelde. Dankzij die uitstekende tweede 45 minuten had RKMSV-trainer Jan Peters nog volop hoop op een plek in de vierde klasse volgend seizoen.

Leveroy gooide gisteren echter roet in het eten voor de Meijelse club. RKMSV was dan weliswaar de betere ploeg in de eerste helft, maar twee afstandsschoten van Mike Nijssen en een opgelegde kans voor de mee opgekomen verdediger Tom Lalieu gingen er niet in.
Met name verdediger Dave Kierkels en doelman Ralf Verlaek van Leveroy waren een uitstekende sta-in-de-weg. Leveroy eindigde in de reguliere competitie als tweede achter kampioen RKESV en pakte de derde periode in de vijfde klasse D. Niet mis voor een ploeg die afgelopen jaar nog in de zesde klasse speelde.

Maar gisteren mocht Leveroy blij zijn dat het met 0-0 de rust in ging. Doordat RKMSV in de tweede helft steeds meer druk ging zetten, kreeg Leveroy in de slotfase ook enkele mogelijkheden op de openingstreffer. Het duurde tot zes minuten voor tijd voordat dat doelpunt uiteindelijk viel. Na een razendsnelle counter kon invaller Mathijs Vestjens, na een goede voorzet van Bart Cillekens, de bal in een leeg doel tikken: 1-0. Grote vreugde bij heel Leveroy en met name bij trainer Marcel Heijmans. „Wij waren niet de best voetballende ploeg. Onze doelman hield ons een paar keer op de been. In de eerste helft was het verschil te groot. In het tweede deel stonden we beter, mede doordat Mathijs Vestjens erin kwam. Hij bracht meer rust in het team en scoorde ook nog eens.” Scheidend trainer Jan Peters van RKMSV vond dat zijn ploeg de bovenliggende partij was. „De eerste vijf minuten wilden we vlammen, daarna zouden we controlerend gaan spelen. Dat eerste lukte helaas niet, dat tweede wel. Maar we maakten de kansen die we kregen gewoon niet af. Alle lof voor de jongens, maar dit is een enorme kater”, aldus de hevig teleurgestelde en emotionele trainer.

Leveroy heeft volgende week aan een gelijkspel oppe Ruiver genoeg om te promoveren, terwijl Reuver in eigen huis zal moeten winnen.

Voor RKMSV is het seizoen afgelopen.
Met een flinke kater, dat is duidelijk.
Tags: