Leveroy wint topper van Reuver

VIJFDE KLASSE D Periodestrijd nog open
door Joël Guillaume
Bron: De limburger

REUVER – Het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Reuver knokt voor zijn laatste kans op de titel. Leveroy strijdt nog volop voor een periode. Pas in blessuretijd kwam de winnende treffer op het bord. Leveroy won met 1-2.
Zowel trainer Gé van Renet van Reuver als Marcel Heijmans van Leveroy was het erover eens dat het een open en attractieve pot zou worden. De heenwedstrijd eerder dit seizoen eindigde in 1-1. Reuver begon furieus. De eerste aanval leverde een vrije trap op die Donné van de Weide prachtig over keeper Ralf Verlaek in de verre bovenhoek krulde: 1-0. Leveroy was even de weg kwijt en de thuisclub had zelfs kansen de voorsprong uit te bouwen.
Tom Vullers, Jaimen Izquierdo en Younes Zariouh konden deze kansen echter niet omzetten in doelpunten. Naarmate de eerste helft vorderde, kwam Leveroy iets beter in de wedstrijd. De gasten kregen zelfs de grootste kans van de eerste helft. Joep Peeters miste alleen voor keeper Roy Hendriks.
De tweede helft begon erg slordig. In het eerste kwartier was er over en weer weinig te beleven. De eerste kans was ook meteen raak. Een splijtende steekbal werd op waarde ingeschat door Joeri Dielissen van Leveroy. Hij omspeelde de doelman en zette zijn elftal naast Reuver: 1-1. Reuver kon het niveau van het eerste bedrijf niet meer evenaren. Ook de verdienste van de strijdende uitploeg. Gaandeweg de tweede helft kregen beide teams een handvol mogelijkheden die onbenut bleven. De grootste kans was voor Joeri Dielissen. Doelman Hendriks voorkwam met goed ingrijpen een achterstand voor Reuver.

De wedstrijd leek uit te draaien op een gelijkspel. Daar dacht Joep Peeters van Leveroy anders over. In de blessuretijd zorgde hij op aangeven van Dave Kierkels voor de 1-2.

Trainer Gé van Renet van Reuver vond de nederlaag onverdiend. „Als je alleen al de eerste helft bekijkt, hadden wij met 4-0 voor kunnen staan. Marcel Heijmans was het daar niet mee eens. „Door het vroege doelpunt van Reuver kwamen wij aanvankelijk niet in ons spel. Maar daarentegen waren wij na de rust beter. Reuver kreeg nauwelijks nog kansen.” Door deze overwinning doet Leveroy nog volop mee om de periodetitel, terwijl Reuver de titel naar RKESV zag gaan.

Tags: