Leveroy slaat handen ineen

LEEFBAARHEID Verenigingen samen in een overkoepelende stichting
door Cristel Collard
Bron: De limburger
Zeventien verenigingen en instellingen in Leveroy hebben zich samengepakt in de Stichting Activiteiten Leveroy (SAL). De stichting is nog in oprichting, maar heeft als doel verenigingen te ondersteunen met de organisatie van evenementen in het kerkdorp van Nederweert. Volgens Tjeu Kwaspen, een van de initiatiefnemers, kwam de vraag voor een overkoepelende stichting uit de gemeenschap.

Verenigingen kampen met een beperking van de subsidies en vissen allemaal in de beperkte sponsorvijver van Leveroy. „Door samen te werken, is er niet alleen financieel gewin voor de verenigingen, maar het komt ook de leefbaarheid van het dorp ten goede.” De stichting is van plan evenementen te ondersteunen, maar ook om zelf iets te organiseren. Als voorbeeld geeft hij de kermis. „De gemeente organiseert de kermis niet meer. Dat doen vrijwilligers uit het dorp.

Het was een groot succes. Het zou toch jammer zijn als dit weg zou vallen. Nu kunnen we als stichting dit ondersteunen.” Welke nieuwe evenementen de SAL in petto heeft, wil Kwaspen niet zeggen. „We hebben ideeën, maar die zijn nog niet concreet genoeg.”
Tags: