WMC Percussiegroep finale in als koploper

door onze verslaggever
Bron: de Limburger

KERKRADE – DeWMC-concertwedstrijd voor slagwerkensembles gaat vandaag de laatste dag in met de drumband van fanfare Concordia uit Leveroy als koploper. De enige Limburgse deelnemer scoorde twee weken geleden op de openingsdag van het slagwerktoernooi 93 punten in deWorld Division.
Vanaf 10.30 uur komen in Theater Kerkrade nog zeven concurrenten in de hoogste divisie aan de start. Vijf daarvan komen uit Nederland.
Elspeets Fanfare, Sint Caecilia Twello, Excelsior Oostendorp, Crescendo Zevenaar en meervoudig WMC-kampioen Soli Deo Gloria Ommen draaien al jaren mee in de Nederlandse top. Vrijwel alle orkesten spelen vernieuwend repertoire dat grotendeels voor het WMC is geschreven. Daarvoor zijn behalve componisten uit de slagwerkwereld ook andere schrijvers uitgenodigd zoals media-componist Paul van Vulpen, jazzarrangeur Joan Reinders en theatercomponist Dolf de Kinkelder.
Excelsior Oostendorp heeft speciaal voor dit concert een nieuw instrument ontwikkeld. De Myth?phone is een reuzenmarimba van pvc-buizen. De pijp voor de laagste toon is 4,5 meter lang.
Tags: , ,