Crins uit Leveroy wint Filmfestival Tijdsbeeld


Peter Crins uit Leveroy heeft afgelopen zondag de eerste prijs gewonnen met zijn documentaire De Meysberg: sporen door de tijd. Een film over de streekgeschiedenis van Midden-Limburg vanaf 1500 tot 1950 waarbij boerderij De Meysberg (boerderij van de grootvader van Crins) als kapstok dient en de geschiedenis aan de hand van interviews van familieleden en streekgenoten chronologisch wordt uitgesponnen. Peter Crins won de prijs tijdens het Filmfestival Tijdsbeeld van het Limburgs Mueseum

Et Rijniers, Jos Gipmans en Mat Wijers wonnen de tweede prijs met hun film Afferden in de Tweede Wereldoorlog, een ongekende filmvertelling met archiefmateriaal en interviews met inwoners van Afferden die de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog in het dorp doen herleven.

Huub Duijf won de derde prijs met de film Sacramentsprocessie Arcen 2007, een documentaire over een dorpsgemeenschap die een verloren ritueel, de sacramentsprocessie, nieuw leven probeert in blazen, maar niet zeker weet hoe dat vroeger allemaal ging.

De drie films die gewonnen hebben, worden opgenomen in de filmcollectie van het Limburgs Museum! Tot 31 maart 2013 is in het Limburgs Museum in Venlo nog de filmtentoonstelling ‘Mijn Tijdsbeeld’ te zien met thema-compilaties van oudere amateurfilms uit de filmcollectie van het Limburgs Museum.

Tags: