Raetsen, Jos


Categories :

Een herinnering aan

Jos Raetsen

26 september 1963 – 30 juni 2012

Jos werd geboren even buiten de bebouwde kom van Leveroy. In en rondom de Houtsberg was er altijd veel te doen. Zo speelde hij op 5 jarige leeftijd eens bij de kippen en hoewel Pap hem meermalig waarschuwde niet op het hok te gaan staan, en hij eigenwijs als hij was, er toch op ging staan om vervolgens zijn been te breken, leerde Jos al snel dat Pap altijd gelijk had. Als chauffeurszoon opgevoed werd het harde werken hem al met de paplepel ingegoten. Zo scheurde hij op 20 jarige leeftijd naar de voet van de Alpenreus Mont Blanc alvorens hij door een blokkade snel tot stilstand kwam. Maar waar de kranten berichtte van barre omstandigheden, veel kou en weinig eten, waren de chauffeurs in werkelijkheid aan het drinken, roken, en leerde hij er zelfs skiën. Jos was groots in zijn vrachtwagen, daarbuiten altijd overtuigd van zijn eigen kunnen en weten. Toen hij zijn lieve vrouw Corina en haar dochter Elena ontmoette leek alles even perfect. En met Spaik erbij was het gezin compleet. Zelfs na ziekte en tegenslag bleef Jos keihard knokken. Nog vol van hoop en grootse plannen om met zijn drieën te genieten van het leven. Helaas is die tijd ons echter veel te kort gegeven.

Medeleven doet mensen goed. Daarvoor hartelijk dank.

Corina en Elena
Moeder Raetsen,
Wim, Stephan, Sharon en Maurice