Vier bomen in Leveroy verpakt in breiwerk

Het fenomeen wildbreien is nu ook te zien in Leveroy: vier bomen zijn daar ver­pakt in breiwerk. Dat alles voor het goede doel: het Alzheimer Centrum Lim­burg.

Actie Alzheimer Centrum: ‘breien voor breinen

In Leveroy zijn enkele bomen kleurrijk ingepakt. foto Jeroen Kuit

door Pieternel Kellenaers

Het is een kleurrijk ge­zicht: tegenover de kerk en bij de voetbalvelden in Leveroy zijn in totaal vier bomen verpakt in breiwerk. Het fenomeen wildbreien of guerilla knitting dat al langer in Neder­land te zien is, wordt nu door het Alzheimer Centrum Limburg inge­zet met als slogan ‘Breien voor Brei­nen’ om geld in te zamelen voor het goede doel. „Bij de voetbalclub heeft iemand van 58 jaar Alzheimer en dat was voor ons de reden om aan de actie mee te doen”, zegt initiatiefneemster Annie van Roij (ook 58). „Daarmee komt zo’n ziek­te heel dichtbij.” Als voorzitter van De Zonnebloem en lid van Zij Actief schakelde Van Roij in februari vijftien dames in om met restjes ga­ren aan het breien te slaan. „We hebben vorig weekend tijdens de opening van het verenigingsge­bouw ook shawls verkocht”, zegt Van Roij. „In totaal hebben we 250 meter gebreid en al bijna 600 euro opgehaald voor het goede doel.”

De breiende dames uit Leveroy zijn het geld donderdag in Maastricht gaan brengen, waar maandag het project ‘Breien voor Breinen’ zal worden afgesloten. Daar wordt al het overige breiwerk uit Limburg verzameld op het Vrijthof om het vervolgens voor het Alzheimer Cen­trum te verkopen aan gemeenten en bedrijven in de provincie. De be­doeling is dat het breiwerk in Leveroy tot de winter aan de bo­men blijft zitten. Van Roij: „We ho­pen dus dat het niet uit baldadig­heid wordt weggehaald.”

Geld doneren kan nog in de geld- bussen die her en der in het dorp staat.

Voor meer informatie zie www.alzheimercentrumlimburg.nl

Tags: , ,