Kansloze nederlaag Leveroy in Ell

door Peter Schmitz
Bron: De limburger

VIJFDE KLASSE D Alle teams van RKESV blijven maar winnen. Een speler van RKESV probeert twee tegenstander van Leveroy te ontwijken.

RKESV heeft zijn sterke reeks van de afgelopen weken gistermiddag een prima vervolg kunnen geven. Ditmaal werd leveroy het slachtoffer. De streekgenoot werd met een 5-1 nederlaag naar huis gestuurd.

De voetballiefhebbers in Ell leven op een roze wolk. De vier elftallen bij de senioren hebben sinds de winterstop al hun gespeelde wedstrijden winnend afgesloten. Je zou bijna denken dat ze in Ell de formule van de toverdrank uit de strips van Asterix gevonden hebben. De ongekende succesreeks werd dit  weekeinde ‘gewoon’ voortgezet. Alle elftallen wonnen. Op sportpark Molenveld opende het eerste elftal al snel de score via de behendige vleugelspits Jelle Hebes. Desondanks kwam de wedstrijd moeilijk op gang. Ongetwijfeld ook veroorzaakt door liefst zeven blessurebehandelingen in de eerste helft. De tweede helft werd gelukkig een aantrekkelijker schouwspel waarin RKESV aantoonde leuk en aanvallend te kunnen voetballen. Na een uur raakte de voetbalmachine van de thuisclub op stoom en golfde de ene na de andere aanval af op het doel van de buren uit Leveroy. Binnen twee minuten liep de ploeg uit Ell via Steef Maessen en Tim Ramakers uit naar 3-0. Hiermee was de wedstrijd beslist. Leveroy kon weinig anders meer doen dan tegenhouden, maar soms was er geen houden aan.

Ruud Kappert zorgde met een ‘beauty’ voor de 4-0, waarmee hij zichzelf beloonde voor zijn goede spel. Het vijfde doelpunt van RKESV was al even fraai. Invaller Leon Henderikx knalde de bal in de kruising en leek daarmee voor het slotakkoord te zorgen. Leek, want in de laatste seconden redde Maurice Custers de eer voor Leveroy: Maar dat mocht geen smetje zijn op wederom een formidabele prestatie van het jonge elftal van trainer Roel Nabuurs. Het spelplezier is duidelijk zichtbaar bij talentvolle spelers zoals Jelle Heber en Ruud Kappert. De trainer had na afloop alle reden om erg content te zijn over zijn ploeg. „We hebben veel jonge spelers. Daardoor is het soms wat wisselvallig. Zoals in de eerste helft. Maar als het eenmaal goed begint te draaien, hebben we een ploeg die heel leuk kan voetballen. We hadden in de slotfase zelfs nog vaker kunnen scoren. Door concentratieverlies krijgen we nog een doelpunt tegen.” RKESV staat nu stevig op de vierde plaats op de ranglijst en heeft de doelstelling om zich te plaatsen voor de play-offs voor promotie. Iets dat voor Leveroy zeker niet is weggelegd. Trainer Stephan Elzinga had gisteren te kampen met personele problemen in zijn ploeg. „Ik heb de verdediging moeten aanpassen en dat werkt door in de rest van het elftal. Toch hebben we een tijdlang goed mee-gevoetbald met RKESV. Ik vind de nederlaag daarom wel geflatteerd.” Leveroy blijft op de ranglijst in de onderste regionen en zal nog vol aan de bak moeten om degradatie naar de zesde klasse te ontlopen.

Tags: