SV Leveroy neemt met zure nederlaag afscheid van sportpark

afscheidhenseveld

maandag, 05 december 2011 VIJFDE KLASSE D
Azzedine Jakhjoukh matchwinnaar voor Roermond

door Bas Stams
VOETBAL De hoofdmacht van Leveroy heeft gisteren een `historische’ wedstrijd niet in winst kunnen omzetten. Na bijna veertig jaar trouwe dienst werd afscheid genomen van sportpark Henseveld. Maar wel met een nipte nederlaag tegen Roermond: 01. Voor aanvang leek er nets aparts aan de hand. Leveroy, nummer elf, ontving nummer vier Roermond.

In de kantine werd een pilsje gedronken en draaide de keuken overuren. Echter de verstokte Leveroysupporter zal een aparte middag hebben beleefd. Het was immers de laatste wedstrijd op sportpark Henseveld. Veel tijd om daar stil bij te staan had Leveroy trainer Ron Stoffels niet, al kon hij wel alvast verklappen dat er heel mooi nieuw sportcomplex in aantocht is. „Er staan twee cruciale wedstrijden voor de deur. Hierin moeten we punten gaan pakken om de aansluiting naar een beetje te houden.” Ron Stoffels hoopt vurig op handhaving in de vijfde klasse en zal dit met een zeer jonge groep spelers moeten gaan doen. „Wij missen een echte leider in het veld. Iemand die vanuit een stukje coaching het zaakje alert houdt. Ook nodig met deze jonge groep.” Een eindje verderop stond de trainer van Roermond. Bijna onopvallend en uit de wind stond hij in zijn dikke winterjas aan de rand van het veld. De initialen HC op zijn jas hadden hem verraden. Voldoet zijn ploeg aan zijn verwachtingen? „Ach, wij zijn intern iets meer tevreden dan de buitenwacht. Laten we het daar maar op houden. Ik heb op papier een zeer sterke groep met spelers uit het Roermondse die op een hoger niveau hebben gevoetbald. Maar het moet ook allemaal op het veld kloppen.” aldus trainer Harold Cardoze. Roermond had gedurende de eerste helft een licht veldoverwicht, maar de hardwerkende achterhoede van Leveroy wist de levensgevaarlijke Dennis Muratovic buiten het strafschopgebied te houden. Slechts een dot van een kans werd de spits gegund.

Doelman Ralf Verlaek van Leveroy lag echter goed in de weg. In de tweede helft bleef het spelbeeld onveranderd maar dit keer creeerde Leveroy ineens een aantal goede kansen. Maar Joep Peeters en Mathijs Vestjens kregen de bal niet achter doelman Jeffrey Jansen. En daar was ook een keer de hulp van de lat voor nodig. Leveroy moest binnen het uur de wedstrijd beslist hebben, maar dit gebeurde niet. Een supporter van Leveroy zag het met lede ogen aan en voorspelde een doelpunt aan de overkant. Hij kreeg gelijk. Een aantal minuten voor tijd zette Azzedine Jakhjoukh met een afstandsschot de oi op het bord. Volgens insiders zou de verdediger zijn eerste treffer in zijn loopbaan gemaakt hebben. Met alles wat Leveroy nog in zijn mars had ging de thuisclub op zoek naar de, zeker verdiende, gelijkmaker. Joeri Dielissen had de pech een goed keepende Jeffrey Jansen tegen te komen. Beide trainers waren na afloop van de wedstrijd kort in hun reactie. Roermond trainer Harold Cardoze: „dit was veruit de slechtste wedstrijd van het seizoen.” De Leveroytrainer vulde ontgoocheld aan: „zo veel kansen. Een bal tegen de lat en een speler vrij voor het doel”. Rond half vijf zat iedereen weer warm in de kleedkamers en werden voor de laatste keer de hoekvlaggen binnen gehaald.

afscheidhenseveld

Tags: , ,