Appeven, Bèr van


Categories :

 

AppevenvanBer2011AppevenvanBer2011vk

Een dankbare herinnering aan

Bèr van Appeven

echtgenoot van
Truus van Appeven – van Roij

21 januari 1932 – 23 oktober 2011

Na de plechtige uitvaartdienst op 27 oktober 2011 in de parochiekerk van de St. Willibrordus te Stramproy, hebben wij Bèr ter ruste gelegd op de parochiebegraafplaats aldaar.

Op 21 januari 1932 werd pap, als derde in een gezin van 6 kinderen, op “Reulis” in Leveroy geboren. Pap en mam zijn op 21 juli 1964 getrouwd en gingen toen in Weert op de Kruisstraat wonen. Hier werden de kinderen Jac, Frank, Mark en Sandra geboren. Pap was in die tijd vrachtwagenchauffeur bij Burger en later bij de Limco.

In 1970 verhuisde het gezin naar Tungelroy waar ze samen een pluimvee-opfokbedrijf begonnen. Hier werd Nicole geboren als
jongste van het gezin. Pap was altijd bezig en heeft hard gewerkt. De tuin, paarden, konijnen en zingen bij het kerkkoor waren zijn hobby’s. Rond zijn 45ste kreeg pap last van reuma. Dit leidde er toe dat pap in 1992 moest stoppen met het bedrijf. Ze verhuisden naar Stramproy. Zijn mooie tuin en de konijnen waren zijn trots. Ook dit alles ging later niet meer. Hier kon pap heel moeilijk mee omgaan. Pap wilde wel, maar het ging echt niet meer.
Begin juli kreeg pap een bloeding in de hersenen. Pap werd direkt naar het AZM gebracht. Hier heeft hij heel hard moeten vechten. Na vele omwegen kwam pap in “Rust in Roy” terecht. Hier vond pap zijn innerlijke rust terug. De ziekte doorkruiste de plannen om te verhuizen naar de zorgwoning aan de Kwartierstaete. Pap en mam hebben van dit nieuwe appartement niet meer samen mogen genieten.

Afgelopen zaterdag is pap bediend. Dit bracht voor pap de rust die hij nodig had. “Bedánktj, ut is good gewaesj!!”; waren zijn woorden. Een dag later is pap temidden van zijn hele gezin vredig ingeslapen.
Pap, bedánktj, hoijuh