Leveroy laat zich na de gelijkmaker toch nog inpakken

Conventus knokt zich naar de zege
BEKER Leveroy laat zich na de gelijkmaker toch nog inpakken
door Tjeu Stemkens

Vijfdeklasser Conventus heeft zich knap hersteld van zijn eerste nederlaag in de bekerstrijd. De fusieclub versloeg het naar de vijfde klasse gepromoveerde Leveroy (4-2) dat zijn eerste duel juist met royale cijfers gewonnen had.
Conventus was de bekerstrijd niet best begonnen met een nederlaag tegen het één klasse lager uitkomend Brachterbeek: 1-3. De verklaring van bestuurslid Theo Wolfs was heel eenvoudig. „Vijf routiniers zijn gestopt en dat zijn zijn niet de minsten. Mijn zoon Tom, uit dezelfde generatie als de vertrekkers, overwoog toen ook even een overstap naar PSV in Posterholt, maar hij is gelukkig gebleven.”
En dat zijn besluit gelukkig was voor het team, bleek in ieder geval in dit duel. Tom Wolfs stond vlak voor de rust aan de basis van de twee eerste treffers. In beide gevallen was aanvoerder Kai Peusen de afmaker van die goed opgezette aanvallen
.
Alleen kon Conventus die voorsprong in de tweede helft met de felle wind tegen niet vasthouden.
Leveroy drong steeds meer aan, maar had toch de hulp van de uit het tweede opgeschoven doelman Ron van der Vorst nodig om langszij te komen. Bij beide treffers ging hij niet helemaal vrijuit. Zeker niet bij de tweede treffer die uit een houdbare vrije trap viel. Maar het pleitte voor hem dat hij zich vervolgens redelijk herstelde van die missers. De gasten leken op de tweede bekerwinst af te stevenen. Maar de thuisclub dacht daar anders over.
De jeugdige spelers van Leveroy leken geïmponeerd door de fysiek sterke voetballers van Conventus. Met kunst- en vliegwerk bleef de defensie overeind.
En twee goede counters bleken tegen het einde voldoende voor de winst. Tom Wolfs, hij dus weer, bleef koel, toen hij alleen voor doel werd gezet. En rechterspits Roel Heijnen bekroonde zijn invalbeurt met de allesbeslissende vierde treffer: 4-2.
Die zege is een opsteker voor de 29-jarige kersverse nieuwe trainer van Conventus Marcel Canisius.
Hij speelde vroeger nog in de jeugd van Roda JC, maar moest door zware blessures zijn voetballende activiteiten stoppen. Hij maakt zijn debuut als zelfstandig trainer. „Ik ben enkele jaren assistent-trainer bij Sportclub Bocholtz geweest. Ik kwam hier bij Conventus terecht, omdat ze mij ook kennen als leraar van de basisschool in Koningsbosch.
In de jeugd staan nog spelers die bij mij in de klas gezeten hebben. Ik ben in het bezit van TC 2 en 3. Ik wil als trainer slagen en dan is Conventus een goede opstap. Ik ben tevreden over de eerste weken.”
De oud-spelers van Leveroy, Jac Bremmers en Laurens Snijders, die de honneurs waarnemen voor de tijdelijk, vanwege hartklachten, afgehaakte Harrie Philippen, waren teleurgesteld over de prestatie van hun team. „Beide ploegen speelden niet goed. Het was een matige partij.
Ons team bracht vandaag voetballend absoluut niet wat ze kunnen.
Het was allemaal los zand.”
Tags: