Deel dorpsplan afgeblazen

door Niels Klaassen
Bron: Dagblad de Limburger

De geplande komst van 24 psychogeriatrische plekken in Leveroy gaat niet door. Participant zorgstichting Land van Horne ziet teveel risico in deelname.

Ook plannen voor de bouw van seniorenwoningen staan wellicht op de tocht. Tijdens de gemeenteraadsvergadering in Nederweert dinsdagavond stelde het CDA vragen over voortgang van de bouwplannen. Verantwoordelijk wethouder Mart Jacobs (CDA, Ruimte) bevestigde dat zorgstichting Land van Horne als belangrijk participant heeft afgehaakt bij de bouw van 24 psychogeriatrische (pg) plaatsen bij ‘t Huitje in Leveroy. „De zorginstelling heeft geen eigen vermogen om de risico’s af te dekken. Ook ziet zij de door het rijk afgekondigde bezuinigingen als een bedreigende factor.”  Verder herkent Land van Horne een teruglopende vraag naar de pg-plaatsen in Leveroy. „Volgens de demografische ontwikkelingen zou geen plaats nodig zijn voor zoveel plekken”, aldus clusterdirecteur Leon Wijers van zorgstichting Land van Horne.

Ook de geplande bouw van 23 seniorenwoningen bij diezelfde locatie staat onder druk. Eerder kondigde de gemeente aan dat er geen 23 maar 15  leeftijdsbestendige’ woningen gebouwd zouden worden. Ook dan is het de vraag of het wel kan doorgaan, liet Mart Jacobs tijdens de raadsvergadering weten. Woordvoerder van mede-participant Wonen Weert, Koos Nijnens, bevestigde gisteren dat er gesprekken lopen over de bouwplannen van de zorgwoningen. „Daarover is nog geen uitsluitsel. Het mag duidelijk zijn dat de crisis zijn uitwerking kent, zeker op de markt van woningbouw.” De bouw van seniorenwoningen en de komst van 24 psychogeriatrische plaatsen vormen een
belangrijke pijler van het dorpsontwikkelingsplan (DOP) Leveroy. Daarnaast maken de clustering van drie verenigingen en de bouw van zeventig woningen onderdeel uit van het DOP.

Lees hier: deel-dop-afgeblazen

Tags: , ,