Leveroy leest KOC de les

ZESDE KLASSE C Plaaggeest Joeri Dielissen maakt het verschil in eerste duel nacompetitie
door Frans Benoit Bron: De Limburger Foto: John Peters

Leveroy heeft de eerste wedstrijd in de nacompetitie van 6C met 3-1 gewonnen van KOC. Joeri Dielissen werd de gevierde man bij de thuisclub.
De grasmat van sportcomplex Henseveld lag er perfect bij. Een uitnodiging om onder prima weersomstandigheden en voor een talrijk publiek het eerste promotieduel in de 6C gestalte te geven. De bezoekers konden echter na twee eerdere competitienederlagen weer geen vuist maken tegen de goed georganiseerde thuisclub. De dubbeldeksbus met supporters kon met een 3-1 nederlaag de terugreis aanvaarden.

Het eerste half uur werd gekenmerkt door voorzichtig wederzijds aftasten. Spits Joeri Dielissen verscheen alleen voor de bezoekende keeper Berrie Jeurninck. Die wist met een kamikaze-redding zijn doel schoon te houden. Slechts uit spelhervattingen zorgde KOC voor enig gevaar. Een vrije trap van spits Robin Hermans zeilde net over de kruising. Een listig hakballetje van Dielissen op Sjoerd Brentjes was het antwoord van Leveroy, maar weer was Berrie Jeurninck alert. Tegen de verhouding in kwamen de bezoekers op voorsprong. Na een misverstand in de verdediging scoorde Sjoerd Jacobs de 0-1. De thuisclub was echter helemaal niet aangeslagen door de onverwachte achterstand. Met fris voetbal, waarbij de bal het werk deed en er volop gewisseld werd tussen breedtespel en diep splijtend aanvalsspel werden de bezoekers bij vlagen helemaal zoek gespeeld. Na een steekpass van Lars Schroen tekende Joeri Dielissen voor de 1-1. Een schot in de kruising van Tim Kierkels en een geplaatst schot van Dennis Reynders zorgden voor de 3-1 overwinning.