Startsein Leiverse Velden

DOP Wethouder Mart Jacobs start met officiële handeling de eerste fase van negen woningen

door onze verslaggever
Bron: Dagblad de Limburger

Gisteren werd het startsein gegeven voor de bouw van zeventig woningen in Leveroy. ‘Leiverse Velden’ vormt het grootste onderdeel van het  dorpsontwikkelingsplan (DOP). Verantwoordelijk wethouder Mart jacobs (CDA, bouwen) van Nederweert is tevreden met de prestatie in crisistijd. „Zeven van de negen woningen zijn al verkocht.” De wethouder gaf gisteren samen met een leerlingbouwvakker het startsein voor bouwproject Leiverse Velden. Het project wordt uitgevoerd als leerling-bouwplaats. „Als tegenprestatie voor de hulp die we krijgen via de stimuleringsregeling voor de bouw wordt het project mede uitgevoerd door leerling-bouwvakkers.”

De nog te bouwen woningen variëren van starterswoningen en vrijstaand tot halfvrijstaand. Het project krijgt volgens Jacobs vijfduizend euro per woning via de stimuleringsregeling. Het heeft even geduurd voordat de kogel door de kerk kon wat betreft de bouw van de zeventig geplande woningen. Drie verenigingen moeten daarvoor op termijn verhuizen naar een gezamenlijke nieuwe locatie: Jong Nederland, de tennisclub en voetbalclub SV Leveroy. „Daarbij spelen altijd begrijpelijke sentimenten mee waardoor het proces meer tijd kost”, zegt Jacobs. Daarnaast gooide de crisis in de economie -en dus in de bouwhet nodige roet in het eten. In 2006 werd het dorpsontwikkelingsplan door de gemeenteraad van Nederweert vastgesteld. Behalve de geplande zeventig woningen van Leiverse Velden voorziet het DOP in de bouw van 22 zorgwoningen met 24 psychogeriatrische plaatsen.

Bekijk artikel: Startsein voor leveroyse velden

Tags: , ,