Reijnders, Jo


Categories :

In Memoriam

Jo Reijnders

echtgenoot van
Leen Teuwen

Geboren te Leveroy op 13 juni 1912
Overleden te Hunsel op 27 april 2010,
Gecremeerd te Baexem op 1 mei zou,

‘Geneet van ut laeve’, dat liedje moest vandaag gezongen worden. Want dat was Jo: een levensgenieter. In zijn jonge jaren, als vrijgezel. Later samen met Leen, met wie hij meer dan 40 jaar gelukkig getrouwd is geweest. Genieten van kleine dingen: een pilsje, een borreltje, lekker eten, zijn mooie tuin, een kaartje leggen, samen kegelen. Genieten van dieren: Jo was een paardenman, altijd was hij te vinden in z’n wei met de schapen. Maar ook de vogeltjes in de tuin werden trouw door hem gevoerd. Genieten ook van mensen om hem heen. Vooral de jeugd had een warm plekje in zijn hart Hij was een geweldige (peet-) oom en vriend van velen. Hij was ook trouw; nog steeds had hij contacten met oud-collega’s en makkers uit zijn tijd in Indië. Niet voor niets zijn zovelen hem de laatste weken nog op komen zoeken. Genieten ook van zijn werk als buschauffeur. Zoveel mensen heeft hij een veilige reis bezorgd en voor iedereen had hij een vriendelijk woord. Moeilijk vond hij het toen zijn gezondheid hem in de steek begon te laten. Eerst zijn ogen; heel erg vond hij dat hij niet meer kon autorijden. De laatste paar weken ging het heel snel bergafwaarts. Hij kon ook lastig zijn, mopperen soms. Hij was een pietje precies tot op het laatst. Hij wilde all. tot in de puntjes geregeld hebben, om Leen, zelfs na zijn dood, zoveel mogelijk zorgen uit handen te nemen. Pas toen alles in orde was kreeg hij rust.

Het was goed zo, hij was er klaar voor om afscheid te nemen. Jo heeft volop genoten van het leven Wij vertrouwen erop dat hij nu aan het Grote Genieten is begonnen.

Bedankt voor uw aandacht en steun en voor uw medeleven na het overlijden van Jo  Leen Reijnders – Teuwen

De zeswekendienst wordt gehouden op zijn verjaardag op zondag 1, juni om 9.00 uur in de parochiekerk van de H. Jacobus te Hunsel.