Cameretten 2009 voor Martijn Crins

Martijn Crins heeft zaterdagavond in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam de het Cameretten Festival 2009 gewonnen. Hij pakte zowel de juryprijs als de publieksprijs.

Martijn Crins winnaar van Cameretten 2009

Na een zinderende finale is Martijn Crins zaterdag als winnaar van de juryprijs Cameretten 2009 uit de bus gekomen. Hij won ook de publieksprijs.

De finale van de 44e editie van het langstlopende cabaretfestival werd gespeeld door Thijs van Domburg, Jennifer Evenhuis en Martijn Crins. Cabaretier en presentator van Cameretten 2009 Howard Komproe overhandigde de jury- publieks- én persoonlijkheidsprijs. De jury, bestaande uit Hans Kik, Marjorie Boston, Evelien van Bree, Gerard Meuldijk en juryvoorzitster Mieke van der Weij, was blij dat het niveau hoog lag ook al waren er weinig uitschieters.De jury over Martijn en zijn programma Nacht en Ontij: “Martijn brengt een sterke persiflage op cabaret. Hij heeft bravoure, hij provoceert en daagt uit; soms over de top, maar hij komt er wel mee weg. Zonder enkele remming slingert hij een fantastische energie de zaal in.”

Marieke Visser, die niet in de finale stond, won de persoonlijkheidsprijs. Zij speelde op woensdag 25 november tijdens de voorrondes in het oude Luxor Theater. De jury: “Marieke laat zien dat humor mooi, triest en eenzaam kan zijn, maar vooral om te lachen is.”


 

AMSTERDAM – Martijn Crins heeft zaterdag de 44ste editie van Cameretten gewonnen. Crins sleepte zowel de publieks- als de juryprijs in de wacht. De persoonlijkheidsprijs ging naar Marieke Visser, die niet in de finale stond. De winnaars en finalisten gaan de komende maanden op tournee langs de theaters.
over de top, maar hij komt er wel mee weg.’ Zijn programma Nacht en ontij vond de jury ‘een sterke persiflage op cabaret’.

Negen opkomende cabarettalenten streden de afgelopen week om de prestigieuze prijzen tijdens het grootste en oudste cabaretfestival van Nederland. In de voorrondes gingen bijna zestig deelnemers de strijd met elkaar aan om een plek op het podium van het Oude Luxor Theater in Rotterdam.

Crins speelt in zijn voorstelling een man die zijn eigen driften moeilijk in bedwang kan houden en overal complotten ziet. Hij houdt een tirade tegen mensen met een hoed en ziet het liefst iedereen doodgaan als hij een avondje alleen thuis is. Crins begon zijn bijdrage met een reeks bewust slechte grappen.

De winnaar studeerde af aan de Academie voor Drama in Tilburg. (HET PAROOL)

Tags: ,