Heldenrol voor doelman Maurice Vestjens

ZESDE KLASSE C Voldoende kansen voor KOC, maar zelfs strafschop wordt niet benut door ploeg uit Kelpen
door Ger Willems    Bron: de limburger
VOETBAL – Na meer dan tien jaar stond de derby tussen Leveroy en buur KOC weer eens op het programma. De gasten uit Kelpen kregen voldoende kansen, maar scoorden niet. Met dank aan doelman Maurice Vestjens. Een enkele mogelijkheid voor het slimme Leveroy bleek genoeg voor de drie punten: 1-0.
Aan Huib Stultiens van KOC lag het niet. De oefenmeester had zijn huiswerk goed gedaan. Bij zijn peptalk hingen de spelers aan zijn lippen.

Je kon een speld horen vallen.Muisstil luisterde het team naar de tactiek. Speler voor speler kreeg te horen hoe hij moest voetballen.

 

Ook de tegenstander kwam aan de beurt. De analyse klopte als een bus. Zo moest de voorhoede onmiddellijk schieten. Uit alle hoeken, omdat de doelman van Leveroy klein van stuk was. Die doelman, Maurice Vestjens, staat al de hele competitie in het doel in plaats van de geblesseerde Ralf Verlaek. „Ik durf nog niet te spelen. Dat wordt februari”, verklaarde Verlaek aan de zijlijn.
De spelers van KOC hadden de raad van hun trainer goed in de oren geknoopt. Het klopte allemaal en het was wachten op een doelpunt. Maar hoe langer het duurde hoe meer vertrouwen de thuisploeg kreeg. Voorzitter Sjaak Verlaek van Leveroy gaf in de rust ruiterlijk toe dat zijn club de mindere was. Verlaek geeft deze maand, na twintig jaar, de voorzittershamer uit handen.
In de tweede helft veranderde het beeld niet. KOC kreeg drie mogelijkheden op rij. Henk Wijlaars schoot naast en Fer Jeurnick miste voor een leeg doel. Zelfs scheidsrechter Dennis Clijsen uit Eindhoven leek de gasten de helpende hand toe te steken en kende een strafschop toe aan Noud Clerkx.
Van enig contact tussen doelman Vestjens en Clerkx was geen sprake. Fer Jeurnick kreeg de bal vanaf de stip echter niet langs de doelman. „Dat is gerechtigheid”, klonk het aan de zijlijn.
Trainer Stultiens zag de bui al hangen. „Als je ze zelf niet maakt, dan maakt de ander ze wel.” Hij had een vooruitziende blik, want in dezelfde minuut schoot Leveroy raak. Roel Marcus knalde een afgeslagen hoekschop vanaf de rand van de zestien meter binnen: 1-0.
KOC zette daarna alles op alles, maar doelman Vestjens gaf geen krimp meer.
Tags: ,