Technische hoogstandjes passen niet zo goed bij Sandra

Naam: Sandra Smeets Leeftijd: 16 Club: RKSVO
door onze correspondent

VOETBAL Sandra Smeets maakte twee seizoenen geleden de overstap van Leveroy, de dub uit haar woonplaats, naar eersteklasser RKSVO tilt Ospel. De zestienjarige VWO scholiere voelt zich daar prima thuis. „Een gezellige club”, weet Smeets.
“Ik werd er keurig ontvangen. Zoiets spreekt me aan.” Onder leiding van trainer Peter van Keulen staat Smeets in verdedigend opzicht haar mannetje. Technische hoogstandjes passen niet zo goed bij haar. Eigenlijk voetbalt Sandra Smeets een beetje op z’n Duits, met strijd en passie. Scouts zagen in haar een ideale verdedigster. Dat bleek in februari van dit jaar toen de tiener een uitnodiging kreeg voor Oranje onder de zeven
tien. Met haar vader en moeder toog Sandra Smeets naar Zeist. Daar wachtte haar een krachttraining en een oefenpotje. Helaas voor Sandra kwam ze niet door de selectieronde heen. “Veel to zwaar”, kijkt ze terug. „Vanaf het begin merkte ik dat de andere speelsters beter waren. Fysiek lukte het niet zo, en do had te weinig ervaring. Maar het was in elk geval een prachtige belevenis. Ik leerde er dat een goede conditie de basis is voor al het voetbal.”
Momenteel traint Sandra drie keer per week bij RKSVO. Twee keer bij de jongens van de Ri en een keer bij de vrouwen. Dat bevalt haar goed. Zolang het gaat, wil ze op een voor haar acceptabel niveau voetballen. En als er zich een profdub meldt?. “Dat zal ik goed na moeten denken”, glimlacht het talent. „11c denic dat ik dan toch voor mijn maatschappelijke carriere kies. Een sociaal leventje bevalt mij wel.”

Sandra Smeets.