Wie gaat en wie mag blijven?

door Peter Schmitz
Bron: De limburger

VIJFDE KLASSE D • Duel gestaakt na blessure doelman • Degradatie laat nog op zich wachten

De belangrijke wedstrijd tussen degradatiekandidaten Leveroy en Eindse Boys is gistermiddag noodgedwongen ge. staakt na een blessure van doelman Ralf Verlaek van de thuisploeg. Zijn ploeg leidde op dat moment met 1-0.

Doelman Ralf Verlaek raakte in sportpark Henseveld in Leveroy na een uur voetbal pijnlijk geblesseerd aan zijn rechterarm. Hierna volgden verwoede pogingen om hem van het veld te dragen. Omdat dit echter na een half uur nog steeds niet gelukt was, zag scheidsrechter Van den Groenendal zich genoodzaakt om het duel te staken. Hiermee volgde hij de reglementen, waarin staat dat een wedstrijd binnen een half uur moet worden hervat. Tot grote spijt van het publiek zal de wedstrijd dus noodgedwongen op een later tijdstip uitgespeeld moeten worden. „Erg jammer dat er geen ambulance beschikbaar is hiervoor”, aldus trainer Jos Stals van Eindse Boys. Zijn collega Joop Faessen was het helemaal met hem eens. Leveroy leidde op dat moment door een prachtig doelpunt van Thijs Jenniskens. Al na enkele minuten schoot hij de bal van ruim twintig meter afstand onhoudbaar in het doel. Eindse Boys leek na een uur spel op gelijke hoogte te komen via een kopbal van aanvoerder Mark Rietjens. Maar een ultieme redding van Ralf Verlaek voorkwam de gelijkmaker. Dit dus wel ten koste van een vervelende blessure. Naar het zich liet aanzien een gebroken arm. Omdat concurrent in de degradatiestrijd, SVH, op eigen veld won van het al gedegradeerde Horn (2-1), wordt het restant van het duel tussen Leveroy en Eindse Boys nog belangrijker dan het al was.