MMC klasse beter dan Leveroy


door Patrick Nieskens
Bron: De limburger

BEKER Maurice Verdonschot laat zien dat hij een aanwinst is

Hoewel Leveroy aan een gelijkspel voldoende had om door te bekeren, was de ploeg kansloos tegen een beter MMC Weert. Bij de gasten was een hoofdrol weggelegd voor Maurice Verdonschot

Op een veld zo groen en zo glad als een biljartlaken heeft MMC Weert een einde gemaakt aan de sterke serie van vijfdeklasser Leveroy. De Weertenaren waren een klasse beter en wonnen met 4-1. In de beginfase had de bal vrijwel meteen op de stip gekund, toen MMC-speler Maurice Verdonschot werd neergehaald. Enkele minuten later wees de leidsman bij een veel lichter vergrijp wel resoluut naar de stip. Tommie Beelen verzilverde de strafschop: o-i. Leveroy kwam via een goede aanvalscombinatie vrijwel meteen langszij.

Joeri Dielissen gaf de beslissende zet aan de gelijkmaker, zijn zesde treffer in dit bekertoernooi: 1-1. Vergeleken bij de aanhoudende druk van MMC, deelde de thuisploeg slechts enkele speldenprikjes uit. De thuisploeg bood in de openingsfase nog redelijk tegenstand. In het vervolg nam de vierdeklasser uit Weert de overhand. Na een individuele actie van Robin Halfers tikte Maurice Verdonschot bij de eerste paal de bal in het doel: 1-2. In de tweede helft liep MMC verder uit. Bij de 1-3 etaleerde de van Wilhelmina ‘o8 afkomstige Verdonschot zijn klasse. Met twee subtiele maar wel dodelijke schijnbewegingen stuurde hij eerst een verdediger en daarna de doelman het bos in.

Liggend op de grond moesten de twee van Leveroy vervolgens toezien hoe Verdonschot de bal het doel in werkte. Hoewel de thuisploeg genoeg had aan een gelijkspel, was de wil bij de meesten gebroken. Het was een veeg teken dat doelman Verlaek aan de kant van Leveroy uitgroeide tot de beste man van het veld. MMC kreeg veel ruimte en liet zien dat het klaar is voor de competitie. In de blessuretijd bracht Marc op ‘t Roodt de eindstand op 1-4.

Tags: ,