‘Mijn Corvette loopt nu als een kogel’


MIJN AUTO
PETER HEUSSCHEN
Bron: de limburger
Foto: Peter wijnands
De garage van Henk Nies in Leveroy is redelijk aan de maat. Maar toch vult zijn zilvergrijze Chevrolet Corvette Stingray een groot gedeelte van de ruimte. Het bezit van een Corvette was de ultieme droom van Henk die in 1995 uitkwam.

,,We konden die auto toen betalen”, zegt hij.

De droom begon in de periode toen Henk nog op de Weerter LTS zat. ,,Er reed daar een Corvette rond waarvan ik als vijftienjarige direct ondersteboven was. Ik dacht: als ik ooit de centjes heb, dan díe auto en geen andere.”

Ruim twintig jaar later zag Henk in Someren op het erf van een pallethandelaar zijn droom staan.

,,Ik reed dagelijks naar mijn werk en kwam altijd langs dat bedrijf. Ik heb op een dag mijn echtgenote Marian meegenomen. Haar eerste reactie was: daar kruip ik niet in. Dat is een auto voor pooiers.” Nu had Chevrolet deze auto niet speciaal ontwikkeld voor de door Marian aangeduide beroepsgroep, maar feit was dat wel dat de auto de voorkeur had van mensen met veel en vaak te snel verdiende flappen. Maar Henk bewees later dat zijn vrouw toch iets te voorbarig geweest was met haar oordeel. In de aanloop tot de koop van de Corvette had hij kluservaring opgedaan met Duitse auto’s. Ascona’s, een Golf GTI en zelfs een Mitsubishi had hij onder handen gehad.

 

,,Bij de Golf heb ik het motorblok laten tunen. Kan ik nog steeds niet zelf. Dat is wel jammer, want tunen kost veel geld.” Toen de Corvette eenmaal in zijn garage stond, liet Henk hem de eerste jaren in de staat zoals hij hem kocht. ,,Was best mooi en ik werd zelf genomineerd voor een prijs op een meeting. Dat is toch al heel wat, nietwaar?” In de buurt van de Budelse zinkfabriek verschenen er opeens rare vlekken op de lak van zijn auto.
,,Na een regenbui. Mijn wagen stond er geparkeerd. Ik kreeg ze er niet meer uit. De verzekering betaalde gedeeltelijk uit. Toen was het tijd om mijn Corvette helemaal te res

taureren.” Zes maanden lang was Henk niet meer uit zijn garage te slaan. Hij gr

oef zich in en kwam als overwinnaar te voorschijn. Nieuwe leren bekleding, nieuwe deurpanelen, de motor was al eerder gereviseerd met meer power en nieuwe lak. ,,Ik heb voor een zilvergrijze kleur gekozen. Die vond ik vreemd genoeg bij Toyota, RAV4. Ik viel altijd al voor fel zilvergrijs.” 

Henk Nies heeft geprobeerd zijn auto zo dicht mogelijk bij het origineel te houden. ,,Dat vind ik belangrijk.” Na een technisch probleempje met de nokkenas ‘loopt’ de Corvette nu als een kogel, zoals Henk zelf zegt. Marian gaat tegenwoordig mee naar meetings en shows.

 

Is toch wel een beetje trots op haar Henk.
Tags: ,