Elberse, Arie


Categories :

Wij zullen onze hartverwarmende man, vader en schoonvader nooit vergeten.

30-04-1942 † 21-08-2006
“In memoriam”

Arie was de vijfde uit een gezin van 13. Hij werd geboren op 30 april 1942 in Werkhoven op de Achterdijk waar hij volop kon genieten van de natuur; dat is zijn hele leven zo gebleven.

Met dieren omgaan was zijn lust en zijn leven. Gezelligheid kende geen tijd; voetballen, handballen, met broers en zussen in de boomgaard appels plukken, koeien melken, varkens verzorgen, als het maar met dieren of de natuur te maken had was hij in zijn nopjes.

Muziek maken samen met zijn vader, de opa van zijn kinderen, op de accordeon spelen, dan waren ze helemaal in hun element.

Op zijn 24ste leerde hij zijn vrouw Gemma kennen en op zijn 26ste ging hij naar Leveroy en woonde daar 8 maanden bij zijn zus en zwager om daar een huis te zoeken waar hij samen met Gemma een toekomst op wilde bouwen.

Op 6 mei 1969 trouwden zij in de Basiliek van IJsselstein en vertrokken samen naar Leveroy en daar zijn zijn 3 kinderen geboren. Ook daar had hij weer een buitenleven, maar na 8 jaar zijn ze nog voor een jaar verhuisd naar Ospel, naar Arie’s zeggen was dat een noodsprong en was hij liever gelijk naar IJsselstein gegaan.

Hier ging hij bij de gemeente werken. Daar heeft hij 22 jaar gewerkt. Weer de natuur, weer naar buiten. Op een gegeven moment had hij ook de zorg voor de dierenweide op Achterveld wat hij met veel liefde deed. Ook had hij zijn schaapjes, die hij tot het laatst koesterde. Hij heeft het niet altijd gemakkelijk gehad en was vaak vader en moeder tegelijk, maar bleef altijd optimistisch, met een positieve inslag en op z’n tijd een grap. Zelfs op zijn ziekbed kon hij het niet nalaten om af en toe een komische opmerking te maken. Arie had zich helemaal verzoend met zijn ziekte. Drie weken voor hij stierf heeft hij samen met zijn gezin een hele fijne avond beleefd, onder andere zei hij dat hij trots was op Gemma en zijn meiden, waarop zei zeiden; “Wij zijn ontzettend trots op jou ”

Hartelijk dank voor de hartverwarmende belangstelling na het overlijden van

Arie

De gedachte dat hij zo geliefd was en door velen werd gewaardeerd, schenkt ons troost bij dit grote verlies.
Gemma Elberse-Le Noble
Ingrid – Franca
Chantal – Ruud
Elise