Verlaek – Rust, Annie


Categories :

Ter nagedachtenis aan

Annie Verlaek-Rust

echtgenote van
Sjeng Verlaek

Zij werd geboren op 11 mei 1919 te Den Haag als de op een na jongste uit een gezin met acht kinderen. Haar jeugd verliep zorgeloos. Begin jaren vijftig leerde ze vader kennen. Beiden niet meer heel erg jong, besloten ze samen verder te gaan. Er werd een huis gebouwd aan de Liesjeshoek op een stuk grond van opa Verlaek. In 1953 trouwden ze voor de wet, het jaar daarop vond het kerkelijk huwelijk plaats. Moeder kwam naar Leveroy, een hele stap voor iemand uit de grote stad. In 1956 werd Jeroen geboren. Een hele rijkdom voor vader en moeder en toen na vijf jaar een tweede zoon werd geboren, leek het geluk compleet. Helaas mocht dit geluk niet lang duren. Berthie werd maar vier dagen oud. Een groot verdriet voor hel hele gezin. Toen vader ongeveer een jaar later ook nog eens ziek werd kwam er heel veel op de schouders van moeder terecht. Het ziekbed zou ongeveer acht jaar duren.

Jaren waarin moeder vader met liefde en geduld omringde. In februari 1971 overleed vader. Een moeilijke tijd volgde, maar de draad werd langzamerhand weer opgepakt en moeder maakte zich onder andere nuttig op het consultatiebureau. Moeder hield erg van praten en vooral bellen en schrijven waren haar grote hobby’s. Haar gezondheid liet steeds meer te wensen over en nadat zij een tijdje in haar bejaardenhuisje aan de Concordiastraat had gewoond kwam zij na een tijdelijk verblijf in het ziekenhuis en verpleeghuis in verzorgingstehuis St. Joseph te Nederweert terecht. Daar kreeg zij een liefdevolle verzorging. Hier bracht zij haar dagen voornamelijk door op haar eigen kamer met telefoneren, schrijven, televisiekijken en breien. Moeder was een gelovige vrouw en vooral haar verering voor Maria was groot. Maandag 20 maart 2006, in de vroege morgen, is zij in alle rust in het ziekenhuis te Weert overleden. Wij vertrouwen er op dat zij nu weer samen is met vader en Berthie. Wij zijn verdrietig om wat nooit meer zal zijn en dankbaar voor al wat was. Voor uw blijken van medeleven, betuigen wij onze oprechte dank.
Jeroen en Louise
De zeswekendienst wordt gehouden zondag 7mei om 9.30 uur in de parochiekerk van St. Barbara te Leveroy.