Ament – Creemers, Anna


Categories :

Ter herinnering aan

Anna Maria Helena Ament – Creemers
geboren 16 februari 1915 te Stramproy overleden 11 april 2005 te Haelen

weduwe van
Peter Joannes Antonius Ament

Mam: het middelpunt als oudste kind, echtgenote, moeder, oma, overgroot-moeder en gemeenschapsmens. Vanaf haar vroegste jeugd, als oudste uit een groot gezin, was zij in haar ouderlijk huis al het middelpunt. De steun en toeverlaat op de ouderlijke boerderij als de hulp in het huishouden en als een tweede moeder voor de jongste kinderen. Haar broers en zussen bleven haar ook op latere leeftijd als de spil van de familie Creemers beschouwen. Na haar huwelijk werd zij weer snel het middelpunt van een gestaag groeiend gezin. Als pap naar school was dan redderde mam het huishouden, waarbij niets haar te veel was. Kenmerkend was de vanzelfsprekendheid, waarmee zij alle taken op zich nam en pap haar in alles volkomen vertrouwde.
Altijd goedgemutst, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat in de weer, pas rust vindend voor een boek of een handwerkje als iedereen in bed lag. Naast het drukke gezinsleven fietste zij in de wintermaanden met pap ’s avonds naar Nederweert, waar hij een landbouwcursus gaf. Tijdens haar laatste levensfase werd zij voor haar kleinkinderen en achterkleinkinderen het gezellige middelpunt waar veel, zo niet alles, mocht. Mam was met hart en ziel verbonden met het gemeenschapsleven. In het begin van haar huwelijksleven werd zij lid van de Boerinnen-bond, waarvan zij jaren voorzitster is geweest. Op latere leeftijd nam de Ouderenvereniging een zeer grote plaats in. Zij stond aan de wieg van veel activiteiten binnen deze vereniging en was daarbij het middelpunt en drijvende kracht. Mam, voor velen was je jarenlang het middelpunt. In onze gedachten zul je dit altijd blijven.

Je kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen

Wij danken allen voor het medeleven na het overlijden en bij de begrafenis van Mam.
De zeswekendienst wordt gehouden op zondag 29 mei om 9.30 uur in de parochiekerk te Leveroy.