Oud-pastoor Nijhof overleden

in het ziekehuis van Den Bosch is afgelopen zondag oud pastoor J. Nijhof van de Sint Barbaraparochie in Leveroy op 78-jarige leeftijd overleden.
Nijhof was van 1973 tot medio 2000 pastoor in Leveroy. Gedurende die lange periode zette hij zich op velerlei terreinen in voor de gemeenschap van Leveroy.
Zo was Nijhof ruim dertig jaar geestelijk adviseur en later beschermheer van de fanfare Concordia.

Vanwege zijn grote verdiensten voor de inwoners van Leveroy werd Jan Nijhof al in 1980 door de gemeente Nederweert tot ereburger benoemd. Nijhof werd in 1926 in Hengelo geboren. In december 1955 werd hij in Bergeijk door bisschop
W. Mutsaers van Den Bosch tot priester gewijd. Nijhof was inmiddels toegetreden
tot de orde van de assumptionisten in Boxtel. In 1957 ging hij aan de slag als assistent bij de Sebastianus parochie in Herkenbosch en tevens als  Godsdienstleraar aan de MTS in Roermond.

Zes jaar later werd Nijhof benoemd tot assistent in de Sint Barbaraparochie in Leveroy. In 1973 volgde zijn benoeming tot pastoor. Medio 2000 ging hij met emeritaat en keerde hij terug naar de orde in Boxtel