Leveroyse man overleden aan brandwonden

De 85-jarige Leveroyse boer die afgelopen woensdag ernstige brandwonden opliep bij het opstoken van spullen, is in de nacht van zondag op maandag aan zijn verwondingen overleden.

De man lag sinds woensdag in kritieke toestand in het Akense ziekenhuis. Hij was daar met de traumahelikopter naartoe gebracht nadat ambulancepersoneel de ernst van de brandwonden had gezien.

De Leveroynaar wilde in een berm aan de Kolenhotweg in zijn woonplaats, vlakbij zijn erf afval verbranden. De agrariër zou nog geprobeerd hebben het vuur uit te slaan. In de berm stond Ken water. Door de harde wind zijn de vlammen waarschijnlijk in de kleren van de man geslagen, concludeert de recherche na technisch onderzoek.

Of ook het materiaal waar de kleren van de agrariër zijn gemaakt een rol heeft gespeeld bij het ongeval, kan de politie niet zeggen.

Len buurman die het ongeluk zag gebeuren, waarschuwde* de hulpdiensten.

De Leveroynaar liep brandwonden op aan meer dan 70 procent van lichaam. Kij de helft daarvan ging het om derdegraads verbrandingen.