Goertz, Theodorus


Categories :

Landj van zandj doa bûn ich geboore.
Waat Iuûtse achter; waat nimse mêt, op dien reis
Waat Iuûtse achter, waat nimse mêt, asse den geis

Dankbaar denken wil terug aan

Theodorus Henricus Goertz

echtgenoot van
An Verlaek

Geboren op 21 februari 1921 te Leveroy en overleden op 28 februari 2005 na een liefdevolle verzorging in verpleeghuis St. Martinus te Weert.

Als oudste zoon van een boerengezin, is pap de liefde voor de natuur altijd bijgebleven. Alleen, of samen met zijn jachtvrienden, bracht hij uren door in de Leiverse bossen en hei.

Getrouwd in de moeilijke oorlogsjaren kreeg hij samen met mam de zorg voor een groot gezin. Na de verhuizing vanuit de ‘ hei’ naar het dorp, was café bie Thei en An’ een centrale plaats voor jong en oud en een onderkomen voor verschillende verenigingen. Van velen was hijzelf jarenlang lid, maar de schuttterij en de fanfare namen toch een bijzondere plaats in. Voor zijn jarenlange inzet en betrokkenheid mocht hij meerdere insignes en onderscheidingen ontvangen. Na het overlijden van mam dachten wij dat hij het moeilijk zou krijgen. Maar hij sloeg zich er doorheen en was gauw genoeg in staat om voor zichzelf te zorgen. Hij was trots op zijn kinderen, maar vooral op zijn klein- en achterkleinkinderen. Dat was wederzijds.

Omdat zijn gezondheid achteruit ging, werd hij anderhalf jaar geleden opgenomen in het verpleeghuis te Weert, waar hij met liefde en respect werd verzorgd Twee weken na zijn 84- ste verjaardag ging zijn toestand snel achteruit en is hij in het bijzijn van zijn kinderen en kleinkinderen rustig ingeslapen

Volgens pap was het ‘ goed’ geweest. Wij zijn er trots op zo’n pap en opa te hebben gehad.

Iedereen bedankt voor het getoonde medeleven en aanwezigheid bij het afscheid van pap en opa. Kinderen, klein- en achterkleinkinderen
De zeswekendienst zal worden gehouden op zondag 17 april om 9.30 uur in de St. Barbarakerk te Leveroy.