Titel drumband uit Leveroy

De drumband van schutterij Sint Barbara uit Leveroy heeft gisteren in Nederweert tijdens de landtitelstrijd van de Federatie van Katholieke Muziekbonden de hoogste score van de  dag behaald. Instructeur Rico Stevens leidde zijn twintig muzikanten met werken van de Limburgse componisten Vincent Cox en Jo Zinzen met 91,15 punten naar de kampioenswimpel in de eredivisie sectie A2. Ook het trommel-en klaroenkorps van harmonie Sainte Cécile uit Eijsden behoorde tot de topscorers. Het gezelschap van instructeur Roy van Wersch veroverde met 90,02 punten de landstitel in de eredivisie sectie B1. In de derde divisie won de drumband van harmonie Diligentia uit Eckelrade met 87,7 punten de titel in sectie A1 en zegevierde de drumband van harmonie Sint Cecilia uit Susteren met 86,82 punten in sectie A2. Majorettegroep  Maasbree won met respectievelijk 87,6 punten en 87,25 punten de landstitels in de jeugddivisie 2B en de derde divisie sectie B.

Tags: ,