Miep Verspagen krijgt de Antje Award

Antje Award en `Vrouw van ‘t Jaar’ uitgereikt
VAN ONZE VERSLAGGEVER
Bron: De Limburger

Vrouwenorganisaties in Weert en Nederweert hebben gisteravond in het kader van de Internationale Vrouwendag twee vrouwen gehuldigd die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de Weerter en Nederweerter samenleving. De Weerter Antje Award ging naar Trudy Habets. In Nederweert werd Miep Verspagen uitgeroepen tot Vrouw van ‘t Jaar 2004. Trudy Habets (58) kreeg de Antje Award uitgereikt in het Munttheater. Ze kreeg het beeldje en een oorkonde vanwege haar inzet voor de rol van de vrouw in de Weerter samenleving. Habets is
werkzaam voor vrijwilligersorganisaties en zet zich op provinciaal niveau in voor het migrantenvrouwennetwerk Meer kleur en kwaliteit. Daarnaast is ze actief voor de Stichting De Regenboog. Miep Verspagen uit Leveroy werd gehuldigd tijdens een bijeenkomst in gemeenschapshuis Pastoeèrskoel in haar woonplaats. Ze kreeg de onderscheiding omdat ze zich al vele jaren lang belangeloos inzet voor de medemens. Zo collecteert ze voor goede doelen en biedt ze gehandicapte mensen de helpende hand. Daarnaast helpt ze mee in de plaatselijke peuterspeelzaal en is ze bestuurslid van Zij Actief en lid van de Venezuela Werkgroep.