Leveroy zwijnt bij Leeuwen


foto:” Jeffrey Schaefer (rechts) van Leeuwen tikt de bal weg voordat Michel van Appeven van Leveroy voor onrust kan zorgen. foto Jan Paul Kuit

Leveroy is gistermiddag in sportpark Loyveldweg met de schrik vrij gekomen  tegen hekkensluiter Leeuwen: 2-1. Wat voor de gelegenheidskoploper,
gezien het grote verschil op de ranglijst, een gemakkelijk middagje had moeten worden, liep uit op dik negentig minuten peentjes zweten. „Wij gaan vandaag gewoon winnen”, wist trainer Frans Gommans van Leeuwen vooraf zeker. Waar de oefenmeester dat inzicht op baseerde, was niet geheel duidelijk. Want, tot
op heden verloopt de competitie voor de ploeg uit Leeuwen op zijn zachts gezegd stroefjes.

Met uitzondering van de duels tegen Grashoek (4-2) en SVVH (2-2) pakte Leeuwen niet één punt. Misschien was het dus meer wanhoop dan wijsheid die
de oefenmeester tot dergelijke uitspraken noopte. Verklaarbaar zijn de problemen bij Leeuwen overigens wel. Flink wat spelers zijn immers naar elders verkast, anderen zijn geschorst en weer anderen geblesseerd. In ieder geval niet
inzetbaar voor trainer Frans Gommans, die met een uiterst opvallende opstelling op de proppen kwam. Verrassend was zeker de rol van de pas 15-jarige Mike Tillmann in de voorhoede. Zeker zo opvallend was echter de invalbeurt van Huub Massy, die als 49-jarige middenvelder het leeftijdsverschil tussen de jongste
èn oudste speler van Leeuwen zowat verdriedubbelde.

Hoe anders bij trainer Marcel Heymans van Leveroy, die met uitzondering van doelman Rolf Verlaek kon beschikken over een voltallige selectie. Veel klassenverschil viel er, na het eerste fluitsignaal van arbiter Gert Albers uit Deurne, echter niet te bespeuren. Integendeel, Leeuwen had in de eerste
helft de meeste èn de beste kansen. Hoewel het gebrek aan dosering met name bij de jonkies nogal te wensen overliet, was de gretigheid en inzet bij de
hekkensluiter een lust voor het oog. Beste kans op de openingstreffer had Mario Kemper, die zijn inzet telkens door doelman Erwin Pellemans gepareerd zag worden. Belangrijke wapenfeiten voor het andere doel waren er in de eerste helft niet of nauwelijks. Des te opvallender dat de thuisploeg de wedstrijd na rust binnen drie minuten weg gaf. Eerst lette aanvoerder Bjorn Janssen niet op: 0-1. Even later kreeg Tom Crins de vrijheid voor een wonderschone lob over doelman Hubert Bremmers: 0-2.

„Een paar slappe minuten. Dat hebben we altijd”, klaagde Frans Gommans na afloop. Enig idee over de oorzaak van het concentratieverlies had diezelfde
Gommans overigens niet. Feit was in ieder geval dat de teller voor Leeuwen, ondanks alle inspanningen, bleef steken op één. Desalniettemin ziet de oefenmeester uit Leeuwen licht aan de horizon. „Het spel van vanmiddag
biedt voldoende aanknopingspunten voor betere resultaten. Op het moment zit het gewoon even tegen. Alles komt goed.

Tags: ,