Leveroy op valreep naar zege


Leveroy (donkere truien) en St. Odiliënberg hielden elkaar lang in evenwicht. Uiteindelijk trok Leveroy aan het langste eind. foto Jan Paul Kuit

VIJFDE KLASSE D
DOOR ROLAND HINTZEN

De overwinning was nauwelijks verdiend te noemen, Leveroy was niet bij machte  om veel echte kansen te creëren. Dat Vier minuten in blessuretijd zorgde  Leveroy-invaller Martijn Crins voor de enige treffer in de thuiswedstrijd tegen
St. Odiliënberg. Door de 1-0 zege klimt Leveroy naar een gedeelde derde plaats
op de ranglijst. Na de nederlagen van de beide koplopers, Horn en Linne, komt
zelfs de eerste plaats weer in zicht. was opvallend te noemen, zeker omdat de thuisclub de gehele tweede helft met één man meer op het veld stond. Roger
Peters, doelman van St. Odiliënberg, kreeg op de valreep van de eerste helft de rode kaart van scheidsrechter Verschaeren. Peters tikte de bal buiten zijn eigen
strafschopgebied weg voor de doorgebroken Tom Couwenberg. De straf was hard, maar geheel volgens de regels. De plaats van Roger Peters werd ingenomen door Ton Denissen, de zojuist zestien jaar geworden doelman
van de B-jeugd. Denissen had het geluk aan zijn zijde toen de vrije trap die was toegekend na de rode kaart van collega Peters via de paal weer het veld in verdween. Na de pauze dacht iedereen dat Leveroy zou aanzetten voor een
flink offensief. De thuisclub was echter nauwelijks gevaarlijk. Pas in de laatste tien minuten ging de thuisclub meer druk zetten en dat leverde enkele gevaarlijke
situaties op. Tekenend voor de aanvallende onmacht van Leveroy was het feit dat Ton Denissen pas in de 76e minuten voor het eerst handelend hoefde op te treden. Een schot van Bas Brentjes haalde de jonge doelman fraai uit de benedenhoek. In de extra tijd was hij echter kansloos, Luc van de Winkel gaf een afgemeten voorzet op Martijn Crins die van dichtbij scoorde: 1-0. ,,Matchwinnaar”, zo begroette speler-trainer Marcel Heymans Crins direct na afloop. De euforie
bij Heymans was groot. Toch erkende hij volmondig dat zijn ploeg slecht had gespeeld: „We gebruikten de vleugels helemaal niet, vrijwel alle ballen werden door het midden gespeeld. Die invaller-keeper van St. Odiliënberg heeft nauwelijks iets te doen gehad.” Marcel Heymans (33) was gedurende vrijwel zijn gehele voetballoopbaan actief bij Haelen. Één jaar kwam hij uit voor de toenmalige hoofdklasser Roermond. Voor Heymans is Leveroy de eerste
club als trainer, op dinsdag en donderdag neemt hij de trainingen voor zijn rekening. Toch is hij niet alleen verantwoordelijk voor alles wat met het eerste
elftal te maken heeft. Samen met leider Jac Brentjes maakt hij de opstelling.
Heymans over deze samenwerking: ,,Jac is de coach tijdens de wedstrijd, hij zorgt voor de wissels. Natuurlijk spreken we bepaalde zaken voor de wedstrijd
goed door. Hij kent de spelers en de club door en door. Ik maak graag gebruik van zijn ervaring.”

Tags: ,