Leveroy trekt toch aan het langste eind

Leveroy trekt toch nog aan het langste eind
Vijfde Klasse D Door Pascal Meter

Het was een dubbeltje op z‘n kant gistermiddag. De open aantrekkelijke wedstrijd tussen Heythuysen en Leveroy viel ternauwernood uit in het voordeel van de gasten: 2-4. Tot grote teleurstelling van trainer Wil Bongers die er na de wedstrijd dan ook geen gras over liet groeien. „De cruciale ommekeer werd ingeleid door onze eigen doelman Rob Hanssen. Ik hoop dat hij er iets van geleerd heeft, want die leerschool heeft ons drie punten gekost.”

Heythuysen wilde laten zien dat de glansrijke overwinning op Grashoek geen eendagsvlieg was. Maar de tegenstander van gistermiddag Leveroy werkte niet mee. Die wilde de onterechte nederlaag van de vorige week tegen koploper Linne wegpoetsen.

Beide selecties traden aan in hun sterkste opstelling. Leveroy liet vooralsnog het initiatief aan Heythuysen. Bij balverlies werd razendsnel omgeschakeld en de spitsen in stelling gebracht. De eerste kans liet niet lang op zich wachten. Marcel Heymans kon van dichtbij inschieten. maar het leer werd voor zn voeten weggemaaid. Ondanks een overwicht bleven de gasten kwetsbaar. Bijna had Roel Hermans daarvan geprofiteerd.

Keer op keer liep Heythuysen in de val. Toen Mustafa Koroma zich een keer verslikte, kon linksbuiten Tom Couwenberg er een versnelling uitgooien die je zelden ziet op de amateurvelden. Met een bekeken schuiver maakte hij het prachtig af. 0-1. Hierna volgde een korte fase dat Leveroy heer en meester was. tien minuten lang. Aanval na aanval volgde. Vaak ingeleid door onnodig balverlies. De stand had na twintig minuten makkelijk 0-3 kunnen staan. Maar de gasten verzuimde het karwei af te maken. Derhalve bleef het 0-1.

Heythuysen bleef overeind, creëerde zelfs kansen. Sterker nog: het werd steeds gevaarlijker. Na een kluts belandde de bal voor de voeten van goaltjes-dief Ruud Zegveld die met zijn treffer de wedstrijd deed kantelen. 1-1.

Heythuysen kreeg vleugeltjes, en drukte door. Even later werd een vrije trap enkele meters van de hoekvlag hard en loepzuiver voorgezet. Als een vogeltje zo
vrij kopte Mike Reinders het leer binnen. 2-1. De thuisploeg leek op rozen te zitten. Vol vertrouwen zochten de toeschouwers met rust de kantine op.

Na de thee bleef het spelbeeld onveranderd. Totdat doelman Rob Hanssen de fout in ging. Trainer Wil Bongers had hem nog zo gewaarschuwd: neem als doelman geen risico. Maar dit advies sloeg hij om onbegrijpelijke redenen in de wind. De gevolgen waren desastreus.

Na een ogenschijnlijk ongevaarlijke terugspeelbal probeerde Hanssen zijn tegenspeler uit te kappen. Hij struikelde. Tom Couwenberg strafte deze knullige actie meteen af. 2-2. Hierna kon de wedstrijd alle kanten op. Iedereen was het erover eens: een gelijkspel zou verdiend geweest zijn. Maar Luc van de Winkel had nog iets leuks voor zijn ploeg in petto. Acht minuten voor tijd schoot hij van twintig meter een vrije trap binnen, die als hij bij Ajax had gespeeld heel Luropa was rondgegaan. 2-3.

Heythuysen speelde een korte fase alles of niets, maar het werd uiteindelijk niets. Tim Kierkels schoot de wedstrijd op slot. 2-4.

Tags: