Hotel Houtse Hendrik in handen De Bedelaar


De eigenaren van villa De Bedelaar tussen Horn en Heythuysen hebben hotel-restaurant Houtse Hendrik in Leveroy overgenomen. Na een verbouwing gaat Houtse Hendrik rond 1 juni weer open voor het publiek.

De leiding van De Bedelaar wil Houtse Hendrik omvormen tot groepshotel voor bijvoorbeeld familiereünies. Ook komen er afgescheiden ruimtes om te  vergaderen. Die formule passen André Hartel en Marijke van Bommel al jaren met succes toe in Villa De Bedelaar. Zij willen het aantal bedden van de Houtse
Hendrik uitbreiden van 38 naar 60.

Zij voeren daarover gesprekken met de gemeente Nederweert. Hartel wil het terras en het grillrestaurant handhaven. Hij verwacht dat er op termijn werk is
voor zes werknemers. De vorige exploitant M. Metternich van Houtse Hendrik had in overleg met brouwerij Grolsch en de voormalige eigenaar Parkelaar BV besloten de exploitatie met ingang van 10 februari stop te zetten. De economische recessie zou de exploitant in problemen hebben  gebracht. De eigenaren van De Bedelaar hebben alleen de Houtse Hendrik gekocht. De
brouwerij is uitgekocht. „Veel mensen vragen ons waarom wij denken in deze economisch wat mindere tijd de zaak wel rendabel te kunnen maken. Bij
ons was een uitbreiding gezien de vele aanvragen voor De Bedelaar
noodzakelijk. Wij moesten nu te vaak ‘nee’ zeggen tegen vaste klanten die wilden vergaderen of een familiefeest wilden houden.”

De verbouwing van Houtse Hendrik is volgens Hartel noodzakelijk uit oogpunt van brandveiligheid en om de mogelijkheden van de zaak uit te breiden. Hartel heeft toegezegd dat hij lopende afspraken die de vorige exploitant met gasten
heeft gemaakt zal nakomen. Groepshotel-restaurant Villa De Bedelaar (82 bedden) heeft vorige week van de ANWB een vijfde ster gekregen.

Tags: ,