Kessels, Mathieu


Categories :

Een warme herinnering aan

Mathieu Kessels

echtgenoot van
Gerda Kessels-Derks
Geboren te Leveroy op 17 juli 1927 Overleden te Weert op 24 december 2003

Vader is geboren en opgegroeid op Scheyvenhof. Hij heeft er zijn hele leven gewoond en gewerkt. Hier zijn ook z’n kinderen geboren; hier heeft hij zijn boerenbedrijf uitgebouwd. Het is niet altijd gemakkelijk geweest, maar hij was er de man niet naar om op te geven. Nooit liet hij blijken als het tegenzat; hij zocht altijd naar oplossingen. En vond deze ook! Samen met moeder is hij er in geslaagd om naast de zorgen van het bedrijf een groot gezin op te voeden. Daarnaast was hij erg betrokken bij de gemeenschap waarin hij leefde. Met veel inzet vervulde hij diverse bestuursfuncties. Nadat hij met het bedrijf was gestopt, heeft hij vooral veel genoten. Van de reizen en fiets-tochten die hij samen met moeder maakte, van zijn tuin en van zijn familie. Zeer dierbaar waren hem ook zijn vrienden van het zangkoor; repetities sloeg hij zelden over. Hij genoot van de kameraadschap en gezelligheid aan de `stamtafel’ op vrijdagavond. Toen zijn gezichtsvermogen hem in de steek liet, ging hij niet bij de pakken neerzitten. Ook hier werden weer snel oplossingen voor gezocht en gevonden. Wat wij ons zeker van vader zullen herinneren is zijn gevoel voor humor, dat hem tot het einde toe niet in de steek heeft gelaten. Op “Sjeive” had hij ook willen sterven; helaas was hem dat niet gegund. Wij zijn er trots op dat hij was wie hij was: een lieve man, een zorgzame vader en een trotse opa.
Wij danken allen die vandaag afscheid zijn komen nemen van vader of die op een andere wijze hun medeleven hebben betuigd.

Gerda Kessels-Derks, kinderen en kleinkinderen

De zeswekendienst is op zondag 8 februari 2004 om 9.30 uur in de parochiekerk van de H. Barbara te Leveroy.
Leveroy, 30 december 2003