PSV tegen Leveroy: drie spelers geblesseerd


Door Rob Umdrilit
Bron; De limburger

Bekervoetbal • Bloed, zweet en tranen waren gisteren voor vijfdeklasser Leveroy niet voldoende. IX* ploeg van trainer John Paulissen toonde bij PSV*(2H) een hartverwarmende inzet. maar een bekerstunt (4-3) bleef net buiten handbereik. Tot overmaat van ramp verloor Leveroy ook nog eens sluitpost Ralf Verlaek met een zware knieblessure.

Diep in de tweede helft waagde aanvaller Daniël Zere van l^SV een doelpoging en kwam hierbij ongelukkig in botsing met doelman Verlaek. Krimpend van de pijn stortten beide spelers ter aarde. Terwijl Zere met moeite van het veld strompelde. bleef Verlaek minutenlang liggen. De ongelukkige keeper werd door enkele spelers van PSV per brancard naar een hoekje van het speelveld gedragen. Ondertussen nam middenvelder Jefrey Vaes – Leveroy had geen reservedoelman meegenomen – plaats onder de lat. «Verdorie”, mompelde Verlaek. ..Ik stond net zo goed te keepen. Het ging echt lekker.” Gelukkig voor de doelman kon hij. met hulp van zijn ploegmakkers. op eigen kracht het ziekenhuis in Roermond opzoeken. Een eerste diagnose wees op verrekte kruisbanden. Vooralsnog staal de sluitpost wekenlang buitenspel.

Die klap kwam hard aan in het kamp van Leveroy. dat de doelman hard nodig heeft om weg te komen uit de onderste regionen van de ranglijst. Wisselvalligheid breekt ons op”, vertelde trainer Paulissen na afloop Tegen PSV kwam er echter een ander Leveroy voor de dag. Paulissen: «Er was voldoende felheid. We kunnen met opgeheven hoofd naar huis. Tja. waarom we zo laag staan? Ik krijg die vraag elke week te horen. Vertel het me maar. Als we de komende weken met deze inzet strijden. krijgt elke tegenstander het moeilijk. Dat weet ik zeker.” Het favoriete PSV begon zeer slapjes aan de wedstrijd. De thuisploeg kende een trage opbouw met legio slechte passes. Bovendien raakte PSV na amper tien minuten spelen ook nog eens de ervaren Pat riek Idema kwijt met een vervelende knieblessure. Dergelijke tegenslagen kan oefenmeester Marcel Jansen van i*sv sowieso al niet gebruiken, omdat zijn selectie na het vertrek van Ard Bommer (Amerika) en Rachid Sraizi (Wilhelminia) nogal krap is.

Mede hierdoor heeft PSV moeite met fel acterende opponenten. zo bleek gisteren. Ondanks een veldoverwicht en een groot aantal hoekschoppen voor de
thuisploeg openden de gasten prompt de score toen middenvelder Tom Crins van Leveroy zijn ploeggenoot Luc van de Winkel lanceerde. Diens voorzet werd door doelman Dennis Kuypers van PSV verkeerd beoordeeld. waarna het voor de mee opgekomen Danny Delissen een koud kunstje was om de bal in het verlaten doel te plaatsen (0-1). In het verdere bedrijf mocht PSV van geluk spreken dat het niet naar een hopeloze achterstand werd gespeeld. Van de Winkel en uitblinker Couwenberg misten namens Leveroy enkele riante mogelijkheden.

Omdat de genadeklap uitbleef, begon PSV weer te draaien. Met een schitterend afstandsschot tekende Savas Pennings voorde aansluitingstreffer (2-3). waarna Jamil Sraizi (3-3) en Dennis Schmitz (4-3) I»SV nauwelijks verdiend naar de volgende bekerronde loodsten. „Dit verdient geen schoonheidsprijs”, merkte trainer Jansen terecht op. „Je zegt honderd keer tegen de jongens dat ze de boel niet moeten onderschatten. Toch sluipt het onbewust erin. Ik weet hoe dat gaat. Er heerste teveel gemakzucht. Op dit moment zitten we in een dip. Als dan onze tegenstanders boven hun niveau uitstijgen, wordt het lastig.”

PSV – LEVEROY 4-3

Danny Dellssen 0-1,31. Dennis Schmitz 1-1.44. Ene Reinders 1-2 (e.d), 46. Tom Couwenberg 1-3.57. Savas Pennings 2-3, 65 Jamil Sraizi 3-3.67 Dennis Schmitz 4-3. Scheidsrechter: Hodzelmans (Echt). Toe­schouwers: 100. Gele kaart Jamil Sraizi en Berry Seegers (beiden PSV).

Tags: ,