Voetballers Leveroy: liever naar Pinkpop dan promotie

Leveroy • één wedstrijd scheidde voetbalclub Leveroy (vijfde klasse D) nog van promotie naar de vierde klasse maar die wedstrijd op pinkstermaandag tegen het Brabantse Hapse Boys (vijfde klasse F) zal niet gespeeld worden. Reden: zeven spelers van Leveroy prefereren Pinkpop boven de promotiewedstrijd.

Donderdag won Leveroy met 4-3 van DBSV. Hierdoor speelt het de finale tegen Hapse Boys. De KNVB bepaalde dat de wedstrijd maandag (14.30 uur) in Deurne moet worden gespeeld. Spelers, trainer en bestuur van Leveroy wilden de wedstrijd verplaatsen maar KNVB en Hap­se Boys werkten niet mee. Spoedoverleg van de spelers gisteravond in een café in Leveroy moest uitkomst bieden: voetballen of swingen in Landgraaf. „Het is het laatste geworden. Wij gaan naar Pinkpop”, zegt speler R. Verlaek (23). „Die kaartjes kosten vijftig euro per stuk. Dat laat je niet zo snel schieten.” Een stuk van Pink­pop meepikken en dan snel nog naar Deurne afreizen voor de promotiewedstrijd, bleek geen optie. „Ik denk niet dat wij dan in staat zouden zijn een fatsoenlijke wedstrijd te spelen”, meent Verlaek.

De spelers leggen de schuld niet bij de KNVB maar bij Hapse Boys. „Als wij onderling een andere datum wisten te prikken vond de KNVB het goed. Daar wilde Hapse Boys absoluut niet aan meewerken. Tja, als je op zo’n flauwe manier wilt promoveren.”

Trainer G. Romeijnders van Le­veroy legt de schuld wel bij de KNVB. „Ik vind het ronduit schandalig wat de bond doet”, mopperde Romeijnders. „Dit is toch geen waardige afsluiting van het seizoen?” Ook voor de tegenstander heeft hij geen goed woord over. „Ik zou op deze onsportieve wijze nooit kampioen willen worden.” Tegenstander Hapse Boys is zich van geen kwaad bewust. „Pinkstermaandag is onze ultieme datum”, reageerde voorzitter E. van der Hoogen van Hap­se Boys. Volgens de preses wacht zijn club ‘al twee weken’ op uitsluitsel. Van der Hoogen: „We zijn al een tijdje uitgespeeld. Onze trainer en diverse spelers wilden op vakantie gaan. Maar ze zijn toch gebleven. Je moet keuzes maken.”