Roofoverval op gezin in Leveroy


Leveroy • Twee mannen hebben gistermiddag de familie Heynen van doe-het-zelfzaak Fixet uit Leveroy overvallen. De overvallers spoten de vader, moeder en dochter met traangas in de ogen en gingen op de vlucht met enkele honderden euro’s.

De mannen wisten rond één uur de woning aan de Houtsberg. die naast de zaak ligt, binnen te dringen. Ze spoten de gezinsleden met traangas in de ogen, bonden de slachtoffers vast en gingen vervolgens op zoek naar de dagopbrengst van de winkel.

De moeder slaagde er in haar zoon te bellen, die in de zaak aan het werk was. Hij nam, samen met twee collega’s, meteen poolshoogte en zag op de oprit een onbekende auto staan.

De zoon wist een van de overvallers in de kraag te grijpen, maar moest hem laten gaan toen hij met een vuurwapen werd bedreigd.

De drie mannen zijn in een witte Opel Kadet weggevlucht. De zoon zette samen met een collega de achtervolging in, maar verloor de daders bij de Napoleonsbaan uit het oog. Ook de politie startte een zoektocht, maar kon de daders eveneens niet vinden.

Volgens een politiewoordvoerster is niemand van het gezin ernstig gewond geraakt. Ambulancepersoneel heeft de drie slachtoffers behandeld; ze hoefden niet mee naar het ziekenhuis.

Tags: ,