Wetemans – Rietjens, Anna


Categories :

In dankbare herinnering aan
Anna Wetemans – Rietjens

echtgenote van
Nelis Wetemans

Moeder werd op 7 maart 1916 geboren in Haler-Hunsel en overleed op 3 juli 2001 te Weert. Na een plechtige Uitvaartdienst in de parochiekerk van St. Barbara te Leveroy hebben wij haar bij vader ter ruste gelegd op het kerkhof aldaar.

Mooder 

Gister keek ich in eur paspoort 
Dao stong in: Beroep: geen. 
Ich dacht toen bie miert eige, 
det kan toch neet waor zeen, 
en bin aan ’t telle gegaon 
van waat ich toen bie-ein kreeg zultj gae versteldj gaon staon.

Mooder, Hoes vrouw, Boerin, Bookhaojer, Adviseur. 

Woe kumtj det in deze Lied nog veur? 

Gae woordj gezaengeldj met veulerlei talent, 
Laefdje onopvallendj, woortj met de kleinste dinger al content. 
Eur bezurgdheid en leefdje os gegaeve, 
Zal altied in oos herinnering blieve laeve.
Moeder woonde en werkte vanaf haar huwelijk in 1944 met vader op hun boerderij in de Beemderhoek. Bij haar drukke werkzaamheden kwam al gauw de zorg en de opvoeding van hun zeven kinderen. Na de bedrijfsbeëindiging woonden vader en moeder nog lang in de Beemderhoek. Eind jaren 70 verhuisden zij naar een woning in het dorp. Hier hebben zij nog vele jaren samen gewoond en hun 50-jarig huwelijksfeest mogen vieren. Moeder was een lieve, eenvoudige, zeer zorgzame vrouw. Met name herinneren wij ons de ziekteperiode van vader, waarin zij hem met heel veel geduld en liefde verzorgde en bijstond. Ook haar kinderen en kleinkinderen konden altijd rekenen op haar attente belangstelling. Wanneer er binnen het gezin van een van haar kinderen zorgen waren, waren dat ook moeders zorgen.

Veel aandacht had zij ook voor zieke leeftijdsgenoten in haar omgeving. Na vaders dood ondervond zij veel steun van haar buurtgenoten en binnen de verenigingen waarin zij actief was. Mede hierdoor behield zij haar contacten en voelde zij zich betrokken bij de gemeenschap. De laatste maanden raakte zij zelf steeds meer aangewezen op anderen. Zonder klagen berustte zij, mede door haar diepe geloof, in de achteruitgang van haar gezondheid en zij was heel dankbaar voor de zorg die haar geboden werd. Het gaf ons een goed gevoel haar die zorg te mogen geven die zij verdiende.

Moeder, oma, bedankt voor wat U voor ons was. 

Voor het meeleven en de belangstelling, bij leven en overlijden van moeder en oma, zeggen wij U hartelijk dank.
Kinderen en kleinkinderen.
De zeswekendienst zal gehouden worden op zondag 12 augustus om 10.00 uur in de St. Barbarakerk te Leveroy.