Port van de – Weijers, Anna


Categories :

Dankbare herinnering aan

Anna Maria Sophia Weijers

weduwe van
Godfried van de Port

Zij werd geboren te Leveroy op 30 juli 1916 en over-leed In het Academisch Ziekenhuis te Maastricht. voor-zien van het H. Sacrament der Zieken, op 29 november 1998. Na een plechtige Uitvaartdienst in de St. Willibrorduskerk te Stramproy op 4 december hebben wij haar ter roste gelegd op het R. K. kerkhof aldaar.

“Mam, waal dootj ge mich now?”
Nooit ziek. altijd vitaal, tot op die zaterdagmiddag. “Ich veul rnich neet zoe lekker” “Ich heb haost gein pols” Wat niemand kon vermoeden, gebeurde toch: An van Frits is van ons heengegaan. Heel rustig en in volle overgave. wetende dat alle kinderen er waren en dat het zo “good waas.”

Dit zo onverwachte afscheid valt ons zwaar.

Als moeder van twaalf kinderen was zij een bron van vertrouwen. Ons allen gaf zij steun en zorgde voor harmonie binnen het grote gezin. Altijd had zij voor iedereen even een moment alleen, leidend en sturend. Een trotse oma van twintig kleinkinderen, die intens genoot als deze kwamen spelen of logeren. Zaterdag nog was zij druk in de weer voor het grote Sinterklaas feest, waar iedereen zich al zolang op verheugde. Het mocht niet zo zijn

Ook voor anderen had zij steeds een luisterend oor. Haar warme, hartelijke belangstelling ging tot ver buiten het gezin. De koffie stond altijd klaar en een gezellig praatje hoorde er gewoonweg bij. Kilo’s aardappelen verkocht ze en vele, vele gladiolen. Het was haar wens en manier om goed sociaal te willen blijven functioneren. Haar rotsvast Godsvertrouwen liep als een rode draad door haar leven. Diepgelovig was zij en gaf dit door aan ons en aan haar kleinkinderen. Bidden voor de maaltijd en een kaars opsteken. thuis of na de mis. Een vast ritueel, vol vertrouwen op de voorspraak van Maria.

Bedroefd maar o zo dankbaar, voor wat zij voor ons heeft betekend, nemen wij vandaag afscheid van oos mam en oma Roy.

“Gaotj mer nao pap, mam: Gè hebij genog veer os gedaon!”

Uw hartelijke blijken van medeleven hebben wij bij-zonder gewaardeerd. Daarvoor zeggen wij u oprecht dank. Kinderen van de Port en kleinkinderen.
De zeswekendienst zal worden gehouden op zaterdag 16 januari 1999 om 19.00 uur in de St. Willibrorduskerk te Stramproy.