Koppen, Ruben


Categories :

Ruben Koppen

Geboren als zondagskind op 17 oktober 1982
te Weert en overleden te Roermond op 13 juli 1998.

Laatste brief aan “’t Schrijverke”

Als eerste zoon en kind van je ouders, waren we verheugd en stik-gelukkig met je geboorte: je moest wel naar de couveuse, maar daar zou je snel weer uit zijn. Hoe anders liep het. De vlinders, getekend door je zusjes hebben voor ons een symbolische betekenis: ze geven met hun gefladder van bloem tot bloem aan, dat je, waar je nu bent vrij kan zijn van alle pijn, maar dat je nu ten volle de dingen kan, welke je hier nooit hebt gekund, voor ons geeft dit veel troost en vrede en zweef je ergens boven op zo’n mooi wolkje, naast oma Timmermans: het is goed zo. Daarnaast willen we vermelden dat we trots zijn je te hebben gekend! Wij hadden nooit kunnen denken, dat een man van 15 zo kon knokken, zo’n hervormer kon zijn voor een instelling en zonder woorden zoveel duidelijk kon maken. We hebben samen
met de Wilg gezien, dat dit zeer wel mogelijk is. Met respect en bewondering hebben we vaak rond je bed gestaan. Voor ons had je graag verrassingen in petto. Hoe je alles wat je overkwam, volhield begrijpen we nog steeds niet. Altijd vocht je door, alleen zondag niet meer, je vond het goed zo, je had je werk gedaan, het was volbracht. Als grote vriend en vredesstichter leefde je met intense kracht je leven binnen de Wilg.
Bedankt Ruben voor wat je voor ons betekende en voor ons was. Gesterkt in weten dat je daarboven over ons blijft oppassen en bij elke vlinder zullen we blij worden en denken, dat jij dat kan zijn. Vlinder maar voort van bloem tot bloem. Rust Zacht grote vriend.

In liefde: Pappa, Mamma, Laurens, Merijn en Esmee Tilly, personeel en bewoners van de Wilg

De zeswekendienst wordt gehouden zondag 30 augustus 1998 om 10.00 uur in de kapel van St. Anna te Heel.