1996 – Prins Hein

Categories :
Tags: ,

De volgende motivatie heeft ten grondslag gelegen aan de uitverkiezing van Prins Hein van de Losböl:

De ceremoniemeester of te wel lei-der van plechtigheden en feestelijk-heden in Leivere is Hein Verlaek. Hij leidt niet alleen de boerenbruiloft in goede banen, maar is ook spreekstalmeester van de befaamde Bonte Avonden.

Ook in de voetbal-kantine is hij als ceremoniemeester en beheerder verantwoordelijk voor de altijd aanwezige feestelijke sfeer en het maakt dan niet uit of er verloren of gewonnen is. Ook de plechtige heropening van het gerenoveerde dorpsplein nam hij voor zijn rekening, hetgeen hem de nodige snoepzakken heeft gekost.

Als ceremonie- en veilig-meester van de schutterij bracht hij behoorlijk geld in het laatje door hetzelfde vlees twee achtereenvolgende jaren te verkopen. Daarom is hij met algemene stem-men voor dit jaar gekozen tot de ongekroonde Prins der Losböl met als spreuk:

 Gae zeetj `t al van ver,
Hein,dae trèktj de kér.
Zónger Hein Verlaek,
luptj `t in Leivere spaak!