Drumband weer landskampioen

Van onze verslaggever
Vijfde succes voor Sint-Barbara in twee jaar

TEGELEN – De drumband van schutterij Sint-Barbara uit Leveroy heeft zaterdag met vlag en wimpel de landstitel van de stichting Samenwerkende Muziekorganisaties Nederland (SMN) veroverd. Het korps van instructeur Jo Wolters legde in cultureel centrum De Haandert in Tegelen beslag op de titel in de eredivisie sectie A-a/b.

Met 94,58 van de honderd te behalen punten was de Le-
veroyse drumband de absolute topscorer van het concours. Het was voor de vijfde keer in twee jaar dat het korps tijdens een belangrijke wedstrijd hoge ogen gooide.

De succesreeks begon in september 1993 met het behalen van een eerste prijs met lof op het concours van de Limburgse tamboerbond. Twee maanden later sleepten de 25 slagwerkers de Limburgse titel in de wacht. Vorig jaar mocht het korps de landswimpel van de Federatie van Katholieke Mu-ziekbonden in de prijzenkast hangen en won Sint-Barbara het SMN-kampioenschap in de mars- en showsectie. In Tegelen kwam daar de nationale podiumtitel van de SMN bij.

Opnieuw feest dus, zaterdagavond in café Wetemans in Leveroy. Instructeur Jo Wolters stak de loftrompet over de muzikanten. „Het is bijzonder knap dat ze de motivatie hebben kunnen opbrengen om zolang op topniveau te blijven musiceren”, zei hij. Ook voor Wolters persoonlijk was het een belangrijke zege. Enkele ja-ren geleden wilde hij het instructeurswerk neerleggen. De recente successen lijken hem op andere gedachten te hebben gebracht. „Op normale bonds- en federatie wedstrijden is er voor ons niet veel eer meer te behalen. Daarom wil ik met deze groep nog een keer naar het Wereld Muziek Concours. We zijn erop gebrand om daar eens goed te presteren”, aldus Wolters. Ook de overige Limburgse kandidaten deden het goed. De drumband van harmonie Diligentia uit Eckelrade won met 90,33 punten de titel in de eerste divisie sectie A/a-b. In de eredivisie sectie E ging de titel met 87,83 punten naar het trommel- en fluiterkorps Sint-Hubertus uit Haanrade. Het fluit- en tamboerkorps Sint-Hubertus uit Kessel zegevierde met 88,25 punten in de eerste divisie sectie E.

Tags: